Duurzame naamswijziging voor Robeco Global Stars Equity Fund

| Duurzaam

Aan de naam van Robeco Stars Equities Fonds wordt het woord sustainable toegevoegd. Daarmee krijgt de duurzame beleggingsaanpak van het fonds de aandacht die het verdient.

  • Share

Dat Robeco al 25 jaar ervaring heeft met duurzaam beleggen wist u waarschijnlijk al. En dat we in al onze beleggingsbeslissingen duurzame factoren meewegen ook. Ook bij Robeco’s oudste fonds, Robeco Global Stars Equities Fund, speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zelfs in die mate, dat de portefeuille flink afwijkt van de maatstaf waartegen de prestaties van het fonds worden afgezet: de wereldwijde MSCI World Index. De duurzame criteria komen op allerlei manieren terug in het beleggingsbeleid.

Beleggingsaanpak

In de portefeuille zitten bedrijven die een rechtstreeks duurzame bijdrage leveren, bijvoorbeeld omdat ze betrokken zijn bij de productie van duurzame energie. Of die juist hun negatieve invloed op mens, milieu en maatschappij binnen de perken proberen te houden. “In de ideale wereld zouden de bedrijven waarin we beleggen, helemaal geen Co2 uitstoten of afval produceren, maar zover zijn we helaas nog niet”, vertelt fondsbeheerder Jan Keuppens: “In plaats daarvan gaan we de discussie aan met ondernemingen over manieren waarop ze een meer duurzame koers kunnen varen.”

Verder kijken dan financiële cijfers

Aandacht voor duurzame factoren helpt niet alleen om een beter financieel rendement te behalen. Het is ook een mogelijkheid om risico’s in kaart te brengen. En om daarover in gesprek te gaan. Een bouwbedrijf met weinig oog voor de veiligheid van werknemers, moet bijvoorbeeld rekening houden met een grotere kans op rampen. En een onderneming die zuiniger omspringt met energie of bepaalde grondstoffen dan concurrenten, heeft een streepje voor als de energie- of grondstofprijzen stijgen.

Duurzaam rendement

Duurzame keuzes maken betekent niet dat beleggers met minder rendement tevreden moeten zijn. In 2017 en 2018 lag het rendement van Robeco Global Stars 8% hoger dan dat van de MSCI World Index. Dat verschil is voor een belangrijk deel te herleiden naar de invloed van die duurzame factoren.

What’s in a name?

Beleggers realiseren zich niet altijd dat ze met Robeco Global Stars Equity Fund beleggen in een duurzaam fonds. Dat vinden we jammer, gezien de bijzondere aanpak en de daarmee behaalde resultaten. Om het duurzame karakter de aandacht te geven die het verdient, voegen we na goedkeuring in juli 2019 de term Sustainable (duurzaam) aan de fondsnaam toe. Het fonds heet dan Robeco Sustainable Global Stars Equity Fund.

Gerelateerde onderwerpen

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten