Duurzame topscore voor Robeco

| Duurzaam

Robeco heeft de hoogst mogelijke duurzaamheidsscore ontvangen van de Verenigde Naties. Dit is geen primeur, maar de voortzetting van een ijzersterke reeks beoordelingen.

  • Share

In augustus kreeg Robeco opnieuw een pluim voor de duurzaamheid van zijn beleggingsproces. De Verenigde Naties kenden een A+ toe in de jaarlijkse duurzaamheidsbeoordeling in het zogeheten PRI Assesment Report. Binnen de financiële wereld wordt dit gezien als het belangrijkste keurmerk voor beleggingsinstellingen. Naast Robeco zelf, kreeg ook zusterbedrijf RobecoSAM een A+.

Brede beoordeling beleggingsbeleid

Tijdens de beoordeling leggen de Verenigde Naties het beleggingsbeleid op allerlei vlakken langs de meetlat. Er wordt onder meer gekeken welke rol duurzame factoren spelen bij het samenstellen van fondsportefeuilles en of er een duurzame discussie wordt gevoerd met het bedrijfsleven. Daarbij gaan de Verenigde Naties na hoe vaak een partij zijn stem laat horen op aandeelhoudersvergaderingen en hoeveel discussies er worden gevoerd met bedrijven. Maar het gaat er vooral om of dat vanuit een bepaalde filosofie gebeurt en wat de gespreksonderwerpen zijn.

Rol van duurzame criteria in het beleggingsproces

Ook in andere opzichten wordt het duurzame beleid tegen het licht gehouden. Spelen duurzame criteria bijvoorbeeld een centrale rol in de beleggingsanalyse, of gebruikt een partij ze alleen als filter om te bepalen of een onderneming in aanmerking komt voor belegging? De Verenigde Naties kijken naar ongeveer honderd van dit soort zaken, verdeeld over zeven hoofdstromen. Voor zes daarvan kreeg Robeco een A+ en eenmaal was dat een A. Ter vergelijking: het gemiddelde was tweemaal een A en vijfmaal een B. Robeco scoort op elk vlak minstens even goed als het sectorgemiddelde – en vaak zelfs een stuk beter.

Lange reeks A+ scores

Het is niet de eerste keer dat Robeco een duurzame topscore krijgt. Sinds de invoering van de A+ beoordeling in 2015, werd het duurzame beleid elk jaar beloond met deze score. We streven er uiteraard naar om deze mooie reeks voort te zetten en ook in de toekomst binnen onze sector voorop te lopen op het gebied van duurzaamheid.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten