He belegger, kijk eens wat vaker naar het buitenland

| Beleggen

Het oversteken van een grens levert vaak waardevolle inzichten op. Dat geldt zowel voor wie een mooie reis maakt, als voor een belegger die verder kijkt dan zijn eigen land.

  • Share

Een reis naar het buitenland verruimt je blikveld. Als je de laatste tijd het land bent uitgegaan voor vakantie of voor werk, heb je ongetwijfeld ervaren dat allerlei zaken een stuk slimmer worden aangepakt dan in Nederland – of juist niet. Heb jij je verbaasd over de snelheid waarmee er in Azië nieuwe wolkenkrabbers bijkomen, genoten van lokale gerechten of op een andere manier nieuwe inzichten opgedaan over de grens? Dan ben je niet de enige.

100 miljoenensteden in China

Wie bijvoorbeeld naar China reist, raakt daar vaak onder de indruk van de enorme dynamiek en de drukte in het gigantische land. Wist je bijvoorbeeld dat het inwoneraantal van Chinese steden de afgelopen dertig jaar is toegenomen van circa 50 miljoen naar meer dan 800 miljoen mensen? Het land heeft meer dan honderd steden met meer dan een miljoen inwoners. Rond 2025 zijn dat er waarschijnlijk ruim 200. Door deze trek naar de steden ontstaan behalve allemaal interessante nieuwe reisbestemmingen ook allerlei veelbelovende beleggingskansen.

Inspelen op beleggingskansen

Bij Robeco kijken we ook graag naar het buitenland. Op de Nederlandse beurs worden ongeveer 150 aandelen verhandeld, maar wereldwijd zijn dat er meer dan 600.000. Bij zoveel keuzemogelijkheid wordt het een stuk makkelijker om aandelen te vinden met een aantrekkelijke waardering, of om bedrijven te vinden die profiteren van veelbelovende trends zoals de revolutie in de financiële sector.

Opvallende zaken over de grens

Heb jij tijdens je trip naar het buitenland nog opvallende zaken gezien waar je met je beleggingen op in kunt spelen? Vergeet dan niet dat beleggen risico’s met zich meebrengt; zowel in Nederland als wanneer je de grens over gaat. Het is dan ook zaak om alleen te beginnen met beleggen als je een financiële buffer hebt opgebouwd en als je bereid bent om risico te lopen met je vermogen.

Gerelateerde onderwerpen

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten