Hoe duurzaam is Robeco zelf?

| Duurzaam

Robeco heeft al 25 jaar ervaring met duurzaam beleggen, die samenkomt in de nieuwe duurzame alles-in-een oplossing Robeco ONE Duurzaam. Maar hoe duurzaam is Robeco eigenlijk zelf?

  • Share
Robeco ONE Duurzaam

Beleg nu voor een betere toekomst zonder je rendement uit het oog te verliezen.

Bekijk ONE Duurzaam

Bij Robeco hebben we verschillende lessen geleerd als het aankomt op duurzaam beleggen. Misschien wel de belangrijkste is dat je uiteindelijk beter af bent als je bij het maken van keuzes ook oog hebt voor zaken op het vlak van mens, milieu en maatschappij in plaats van alleen te kijken naar het financiële rendement.

Duurzaam van dak tot kelder

Een goed voorbeeld van hoe we dat in praktijk brengen, is de verhuizing van ons hoofdkantoor naar First Rotterdam in 2016. Voor de energievoorziening staan ruim 160 zonnepanelen op het dak, terwijl voor koeling en verwarming gebruik gemaakt wordt van een koude-warmteopslag onder het gebouw. Er is een speciale installatie voor het opvangen van regenwater, waarmee de toiletten worden doorgespoeld. De koffiedrab wordt gebruikt voor het kweken van paddenstoelen, die de bedrijfskeuken vervolgens in gerechten verwerkt. De energiezuinige ledverlichting wordt aangestuurd door bewegingssensoren, zodat het licht uitgaat als er niemand aanwezig is. Bovendien wordt de verlichting afhankelijk van het daglichtaanbod gedimd. Dankzij al dit soort duurzame maatregelen heeft het pand een Excellent-certificaat gekregen van BREAAM-NL.

Gelijke kansen

Een ander voorbeeld van de wijze waarop duurzaamheid verweven is in de organisatie van Robeco, is de oprichting van de Robeco Foundation. Het doel van deze stichting is om kinderen gelijke kansen te bieden op een goede toekomst. Om dat te bereiken investeert de foundation in talentontwikkeling van kinderen via het onderwijs. In steden waar Robeco gevestigd is, ondersteunen we projecten op basisscholen en middelbare scholen die erop gericht zijn kinderen te helpen hun volledige potentieel te benutten. Een voorbeeld daarvan is het Rotterdam Digital Skills Programma.

Meer dan een modewoord

Voor ons is duurzaam niet een modewoord waarmee we in de beleggingswereld proberen de aandacht te trekken. Het is voor ons vanzelfsprekend om duurzaamheid mee te nemen in alle beslissingen die we als bedrijf nemen. De introductie van duurzame beleggingsinstrumenten – zoals alles-in-één oplossing Robeco ONE Duurzaam – vloeit voort uit deze overtuiging.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten