Hoe staat het met de Robeco Foundation?

| Duurzaam

De Robeco Foundation is in 2018 opgericht, met als doel om kinderen in achterstandssituaties gelijke kansen te geven. Een van onze klanten vroeg zich af hoe het nu met de Foundation gaat.

  • Share

Een donatie aan een scholengemeenschap in Kralingen was drie jaar geleden het eerste project van de Robeco Foundation. Deze bijdrage werd gebruikt voor de aanschaf van laptops voor eerstejaars leerlingen. Sindsdien heeft de Robeco Foundation allerlei nieuwe activiteiten ontplooid. Het onderliggende doel is altijd het creëren van gelijke kansen voor alle kinderen. Daarbij vormen drie duurzame ontwikkelingsdoelen de leidraad: geen armoede, kwaliteitsonderwijs en ongelijkheid verminderen.

Meer digitale gelijkheid

In de beginfase focuste de Robeco Foundation zich op het Digital Skills Program in Rotterdam. Veel kinderen in achterstandssituaties groeien op zonder een laptop of tablet. Bij het Digital Skills Program kunnen basisscholen en middelbare scholen een donatieaanvraag indienen voor projecten en activiteiten voor het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Het gemis van dit soort digitale hulpmiddelen liet zich vorig jaar extra hard voelen, omdat scholen tijdens de coronapandemie overschakelden naar thuisonderwijs. Net als in voorgaande jaren, zijn er in 2021 dan ook veel donatieaanvragen binnengekomen.

Uitbreiding naar het buitenland

De activiteiten van de Robeco Foundation beperken zich overigens niet tot Rotterdam. Er is bijvoorbeeld een samenwerking opgestart met Room to Read. Deze internationale organisatie richt zich op het verbeteren van leesvaardigheid van kinderen in Azië en Afrika. In Zuid-Afrika zijn veel lokale talen, maar studieboeken worden echter niet in al deze talen uitgegeven. Dankzij het project met Room to Read hebben veel Zuid-Afrikaanse scholen meer boeken in hun eigen taal gekregen.

Meer samenwerken

Ook in andere steden en regio’s waar Robeco kantoren heeft, wordt samengewerkt met lokale goededoelenorganisaties. Bijvoorbeeld in New York, waar samen met School in the Square wordt gewerkt aan betere kansen voor kinderen in achterstandssituaties. De Robeco Foundation gaat meer van dit soort samenwerkingsverbanden sluiten, om zo kinderen overal ter wereld een mooiere toekomst te bieden.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten