Klantonderzoek 2019: Hoge waardering voor het gemak van Robeco ONE

| Beleggen

Een onderzoek naar hoe klanten tegen Robeco ONE aankijken, levert interessante inzichten op. Nog niet iedereen kent alle onderdelen van de dienstverlening, maar wie ze wel kent heeft er meestal veel waardering voor.

  • Share

Ben jij tevreden over onze dienstverlening? Dan bevind je je in een groot gezelschap. Maar liefst 86,7% van de ruim 2.800 deelnemers aan een onderzoek over Robeco ONE zegt (zeer) tevreden te zijn. De dienstverlening krijgt gemiddeld een 8,2 en bijna tweederde van de deelnemers is het met de stelling eens dat ze met Robeco ONE waar voor hun geld krijgen.

Met name het gemak van Robeco ONE springt eruit. Dat gemak ontstaat volgens klanten doordat ze geen omkijken hebben naar hun beleggingen, eenvoudig hun beleggingen volgen via de Robeco app en automatisch elke maand geld kunnen inleggen.

Hoge waardering voor gratis transacties

Maar liefst 93% van de klanten geeft aan de mogelijkheid van gratis transacties (zeer) te waarderen. Ook de meeste andere diensten kunnen rekenen op veel waardering. Uit het onderzoek kwam echter naar voren dat veel klanten niet alle diensten kennen.

Wist jij bijvoorbeeld dat je een beleggingsspecialist kunt spreken of een Robeco Quick Course kunt volgen, om als geïnteresseerde belegger je kennis te vergroten? De komende tijd gaan we in nieuwsbrieven en artikelen op de website ons dienstaanbod meer in de schijnwerpers zetten.

Wat kan er beter?

Uiteraard hebben we onze klanten ook gevraagd wat er beter kan. Daaruit kwam onder meer naar voren dat gebruikers van de Robeco app graag met hun vingerafdruk willen inloggen en dat ze zelf de periode willen kiezen waarover hun rendement getoond wordt. Ook zijn ze nieuwsgierig naar hoe andere Robeco-klanten beleggen en is er een behoefte aan meer informatie over financiële planning en beleggingsdoelen. Daar gaan we in nieuwe artikelen vaker over schrijven, terwijl de uitkomsten ook aanleiding zijn om te kijken of we de app kunnen verbeteren.

Ten slotte komt uit het onderzoek naar voren dat bijna de helft van de klanten duurzaam beleggen belangrijk vindt, terwijl een derde daar neutraal tegenover staat. In dit opzicht staat Robeco er overigens goed op. Meer dan 90% van de ondervraagden vindt Robeco een gemiddeld tot zeer duurzame belegger. Een van de beste voorbeelden van het duurzame beleid is de introductie van Robeco ONE Duurzaam, inmiddels alweer ruim een jaar geleden.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten