Robeco ONE wint Gouden Stier voor beste mixfondsenrange

| Beleggen

Robeco ONE  heeft op 15 maart een zogeheten ‘Gouden Stier’ gewonnen. Beleggingsplatform IEX reikte deze prijzen uit aan beleggingsdiensten en -oplossingen die zich op positieve wijze hebben onderscheiden in 2022. Robeco ONE won de prijs voor beste mixfondsenrange.

  • Share

Voor beleggers was 2022 een teleurstellend jaar. Bij de beoordeling van de mixfondsen, had de jury van de IEX Gouden Stier dan ook vooral oog voor de wijze waarop beheerders hun klanten zo goed mogelijk beschermden tegen de impact van sterk schommelende aandelenkoersen en dalende obligatiekoersen. Dat wordt onderstreept door onderstaande passage uit het juryrapport:

Over de hele linie een degelijke prestatie

‘Afgezet tegen het marktgemiddelde lieten de Robeco ONE-fondsen over de hele linie desondanks een degelijke prestatie zien, waarbij met name in de offensieve en neutrale variant een beter resultaat werd behaald dan de meeste concurrenten konden overleggen. Bovendien zijn ook de prestaties op langere termijn sterk, een gegeven dat we in deze categorie, waar de meeste beleggers voor de lange termijn investeren, eveneens meewegen.’

Erkenning geeft een goed gevoel

Namens Robeco ONE heeft Arnout van Rijn de prijs in ontvangst genomen. Hij beheert het fonds onder meer samen met co-fondsbeheerder Ernesto Sanichar, die al sinds de introductie in 2012 betrokken is bij Robeco ONE. Sanichar: ““Het is erg leuk om op deze manier erkenning te krijgen voor de goede prestaties die wij ook op de lange termijn hebben neergezet met onze fondsenrange. Robeco heeft recentelijk veel geïnvesteerd in het beheer van de mixfondsen. Deze prijs bevestigt dat dit de moeite waard is.”

Gerelateerde onderwerpen

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten