Rolinco’s nieuwe trend: meer doen met minder

| Beleggen

Rolinco speelt al jarenlang slim in op grote trends, zoals de opkomende middenklasse en gezond ouder worden. Daar is een nieuwe trend bijgekomen: beheer van hulpbronnen, oftewel meer doen met minder.

  • Share

Bedrijven en vooral overheden investeren grote bedragen in initiatieven en maatregelen om de klimaatdoelen te halen. In de Verenigde Staten heeft president Joe Biden bijvoorbeeld als onderdeel van zijn Build Back Better-plan 174 miljard dollar gereserveerd voor investeringen om de overgang naar elektrisch rijden te versnellen. Ook wordt er in de Verenigde Staten 100 miljard dollar geïnvesteerd om uiterlijk in 2035 alle elektriciteit in het land fossielvrij op te wekken. In Europa heeft de Europese Commissie als onderdeel van de Green Deal wetgeving ingevoerd om de netto-uitstoot van broeikasgassen in 2050 tot nul terug te brengen.

Elektrisch rijden en slimme energie

Rolinco belegt al in enkele bedrijven met een duidelijke link naar elektrisch rijden, slim energieverbruik of efficiënt omspringen met grondstoffen. Op basis van de snelheid van technologische innovatie en de groeiende investeringen, verdienen deze thema’s een grotere plaats in de fondsportefeuille. Daarom wordt ‘Resource Stewardship’ -oftewel ‘beheer van hulpbronnen’ - als nieuwe trend in het beleggingsproces opgenomen.

Meer doen met minder

Bij beheer van hulpbronnen ligt de focus op bedrijven die ons helpen om meer te doen met minder. Dat zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun klanten helpen om bedrijfsprocessen efficiënter in te richten of die zich richten op energiebesparende diensten en producten. Dat kunnen bijvoorbeeld ontwikkelaars zijn van efficiënte kantoorverlichting, maar ook ondernemingen met technologieën om restproducten slim te recyclen.

Mooie mix van stabiele bedrijven en snelle groeiers

Aan de andere kant zijn er binnen het thema ook allerlei ondernemingen actief met disruptieve technologieën voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van bioplastic en andere duurzame grondstoffen. Het thema beheer van hulpbronnen vormt in de portefeuille van Rolinco dan ook een mooie mix van grote, stabiele bedrijven en snelle groeiers.

Rolinco

Op zoek naar een fonds dat Investeert in trends die nu én in de toekomst veel groei beloven?

Koop dit fonds

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten