Veiliger inloggen met de nieuwe Robeco Inlog App

| Visie

Ook het beste wachtwoord kan misschien in verkeerde handen terechtkomen. Om te voorkomen dat cybercriminelen dan bij uw gegevens kunnen komen, hebben we de Robeco Inlog App ontwikkeld als extra beveiligingslaag. Deze app wordt binnenkort geïntroduceerd.

  • Share

Wachtwoorden worden steeds vaker gestolen

Menselijke fouten zijn de meest voorkomende reden waarom digitale gegevens in de verkeerde handen komen, blijkt uit onderzoek van databeveiliger Kaspersky. Om dat te voorkomen is het van groot belang om een veilig wachtwoord te kiezen. Maar zelfs dan is er altijd een kans dat hackers er toch in slagen om inloggegevens te stelen, bijvoorbeeld via een datalek bij een ander bedrijf. Een nieuwe inlogprocedure van Robeco gaat ervoor zorgen dat cybercriminelen ook dan niet bij uw gegevens kunnen komen.

Een gesloten rekeningsysteem

Robeco werkt met een gesloten rekeningsysteem. Dit betekent dat u alleen geld kunt overboeken naar, of ontvangen van, een rekening bij een Nederlandse bank die precies dezelfde tenaamstelling heeft als de Robecorekening. De Robeco Inlog App vormt een extra beschermingslaag, die ervoor zorgt dat het voor hackers ook onmogelijk wordt om inzicht te krijgen in uw gegevens. Hiervoor maakt Robeco gebruik van tweestapsverificatie.

Wat is tweestapsverificatie?

Elke keer als u wilt inloggen, ontvangt u vooraf een melding op uw smartphone. Pas nadat er door u toestemming is gegeven, wordt er toegang verleend tot Mijn Robeco. Zonder deze toestemming, kunnen hackers uw wachtwoord niet gebruiken. In vaktermen wordt dit tweestapsverificatie genoemd.

Hoe moet ik straks inloggen?

Sinds 30 Maart 2022 moet u aparte app op uw smartphone installeren om in te loggen: de Robeco Inlog App. Op deze app kunt u inloggen met een zelf gekozen pincode, maar ook met een gezichtsscan of een vingerafdruk als uw toestel deze mogelijkheden biedt. Heeft u geen smartphone maar een gewone mobiele telefoon? Uiteraard kunt u ook dan via tablet, laptop of pc inloggen bij Robeco. In dat geval sturen we u de speciale code via een sms-bericht dat op elk toestel ontvangen kan worden.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten