Waarom tonen fondspagina’s altijd rendementscijfers per ultimo van de vorige maand?

| Beleggen

Op de fondspagina’s en in factsheets staat altijd een rendementsoverzicht op basis van de slotkoers van de voorgaande maand. Een van onze klanten vroeg zich af waarom daarvoor geen dagkoersen gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld in het portefeuille-overzicht.

  • Share

Als belegger is het fijn om een goed overzicht te hebben. In het portefeuille-overzicht vind je daarom een overzicht van alle Robeco-fondsen waarin je belegt en de waarde van je portefeuille. De koersen en rendementen worden berekend op basis van de laatst bekende koers(en) van je fonds(en) en de beginwaarde van het jaar. Op de fondspagina en in fondsdocumenten, staan echter rendementscijfers op basis van de koers per ultimo van de maand.

Goed op de hoogte

Om beleggers op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen, fondsprestaties en de keuzes van fondsbeheerders, stelt Robeco maandelijks voor elk fonds een factsheet op. Deze is te vinden op de fondspagina, onder de tussenkop ‘Documenten’. In het factsheet wordt beschreven hoe de portefeuille is veranderd en wat de vooruitzichten zijn voor het marktsegment waarin het fonds belegt. Tevens is er allerlei informatie te vinden over de portefeuille, zoals de grootste posities en de verdeling over regio’s en sectoren.

Hele klus

Het verzamelen van alle benodigde informatie en het goed verwoorden van de beleggingsontwikkelingen en vooruitzichten, is een behoorlijke klus. Alle processen worden uiteraard goed gecontroleerd. Dit gebeurt overigens niet alleen bij Robeco, maar ook bij andere fondsaanbieders: het is in de beleggingsindustrie gebruikelijk dat deze informatie elke maand in plaats van elke dag ge-update wordt.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten