Waarom zijn er dit jaar geen Robeco Zomerconcerten?

| Alle

Het begin van de zomer vormde sinds 1989 ook het startsein voor de Robeco Zomerconcerten. In drie decennia groeiden de zogeheten SummerNights uit van een klein muziekfestival naar een landelijk bekend evenement met 70 concerten en tienduizenden bezoekers.

  • Share

Na 30 jaar vond Robeco het tijd om na te denken over een andere bestemming van haar sponsorgeld. Robeco heeft gekozen voor talentontwikkeling van kinderen met behulp van educatie. Deze keuze past bij het streven om een maatschappelijk verantwoord en duurzaam bedrijf te zijn. Daarom is de Robeco Foundation opgericht.

Het eerste project van de Robeco Foundation was een donatie aan een scholengemeenschap in Kralingen. Die werd in het najaar van 2018 gebruikt voor de aanschaf van laptops voor eerstejaars leerlingen. Sindsdien zijn er donaties voor 13 andere projecten goedgekeurd, variërend van een aanvraag voor nieuwe computers tot iPads met programmeerbare Lego-sets.

Digi-Klooikoffers

Een ander voorbeeld van een initiatief van de Robeco Foundation is het beschikbaar stellen van Digi-Klooikoffers aan Rotterdamse scholen. Deze koffers zijn speciaal ontwikkeld om schoolkinderen op een speelse manier kennis te laten maken met programmeren. Per school is een pakket beschikbaar dat bestaat uit twintig koffers en een gastdocent van Robeco. Maar liefst 131 scholen hebben zich aangemeld voor dit project: bijna tweederde van alle basisscholen in de stad.

De foundation blijft zich inzetten voor educatieve projecten, zowel in Rotterdam als in andere steden in de wereld waar Robeco gevestigd is.

Gerelateerde onderwerpen

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten