Wat kan ik verwachten van een vastgoedfonds?

| Beleggen

Onroerend goed is een populaire investeringscategorie voor wie geld wil steken in iets dat hij kan zien en aanraken. Er zijn verschillende manieren om in vastgoed te beleggen, zoals zelf een pand kopen of investeren in een breed gespreid vastgoedbeleggingsfonds zoals Robeco Property Equities.

  • Share

Robeco Sustainable Property Equities belegt in beursgenoteerde vastgoedbedrijven. Dit zijn ondernemingen die een of vaak meer gebouwen exploiteren door op zoek te gaan naar huurders en het onderhoud regelen van hun panden. Dat kunnen winkels zijn, maar ook kantoren, datacentra of laboratoria. Ook in geografisch opzicht is de verscheidenheid groot. Het Robeco Property Equities fonds belegt in vastgoed in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië. Het fonds kiest richting aan de hand van sterke, wereldwijde trends in de vastgoedsector. De waarde van de gespreide portefeuille ontwikkelt zich meer geleidelijk dan wanneer je belegt in één pand zoals een vakantiehuisje, waarvan de (huur)prijs sterk beïnvloed wordt door de populariteit van die specifieke locatie.

Kopen of verkopen

De bedrijven waarin het Robeco Property Equities fonds investeert staan genoteerd aan aandelenmarkten in onder meer Europa, de Verenigde Staten en Azië. Daar kunnen de aandelen tijdens handelsuren op elk moment ge- of verkocht worden. Hierdoor is het mogelijk voor de beheerder van Robeco Property Equities om de portefeuille snel bij te sturen. Als je voor 14.00 uur een aan- of verkooporder voor het fonds plaatst, zal deze de volgende handelsdag uitgevoerd worden. Dat gaat een stuk sneller dan wanneer je zelf een pand zou kopen of verkopen.

Vaste inkomstenstroom

De stroom van huurinkomsten is een van de aantrekkelijkste kenmerken van vastgoedbeleggen. De huurinkomsten die beursgenoteerde vastgoedbedrijven ontvangen, keren ze gebruikelijk na aftrek van onderhouds- en overige kosten uit aan de aandeelhouders. Het dividendrendement van het Robeco Property Equities fonds kwam over de twaalf maanden tot halverwege 2017 uit op meer dan 4%. Voordat je je geld steekt in onroerend goed of een vastgoedfonds is wel het zaak om je financiële situatie goed in kaart te brengen en om voldoende buffer aan te houden voor onverwachte tegenvallers. Je moet bereid zijn om risico te lopen met je beleggingen en fondsbeleggers moeten rekening houden met transactie- en fondskosten.

Gerelateerde onderwerpen

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten