“We beleggen voor een mooie reis met onze vriendengroep”

| Beleggen

Achter elke beleggingsrekening bij Robeco gaat een verhaal schuil. Joeri (34 jaar) belegt bijvoorbeeld met zeven vrienden elke maand een vast bedrag, om zo vermogen op te bouwen voor een mooie reis.

  • Share
Nodig je vrienden uit

Laat Robeco ook voor jouw vrienden werken

Ontvang allebei €25,-

“Het liefst zou ik met een groep vrienden door het westen van de Verenigde Staten trekken; van Los Angeles naar Las Vegas in een mooie auto”, vertelt Joeri: “Maar iedereen in onze vriendengroep heeft zo zijn eigen ideeën, zoals een lang weekend naar Hongkong. We mogen allemaal een pitch doen. Uiteindelijk vertrekken we naar de bestemming die de meeste stemmen krijgt.”

Reisdoel: onbekend

De bestemming van de reis is nog niet bekend, maar Joeri en zijn vrienden weten wel hoe ze het geld voor de trip bij elkaar krijgen: “Sparen levert nauwelijks meer wat op, dus we zijn ongeveer twee jaar geleden begonnen met beleggen. Elke maand storten we een vast bedrag in Robeco ONE. We hebben er bewust voor gekozen om het beleggen over te laten aan een expert, aangezien we zelf niet de tijd en expertise hebben om ons in de aandelenwereld te verdiepen. Wat mij betreft is dat een aanrader voor iedereen die wil beginnen met beleggen.”

Corona-onzekerheid

De beleggingen van de vriendengroep staan ondanks de corona-schommelingen op de financiële markten in de plus: “Dat is eigenlijk een van de grote meevallers van ons beleggingsavontuur. Aan de andere kant hebben we ook wel wat rendement laten liggen. Op een gegeven ogenblik hebben we een deel van onze beleggingen verkocht, terwijl de koersen daarna juist stegen. Eerder dit jaar hebben we trouwens ook wat beleggingen van de hand gedaan. Zodra de corona-onzekerheid achter de rug is, willen we weer meer gaan beleggen.”

Beleggen voor kinderen

Hoewel Joeri goede ervaringen heeft met beleggen, overweegt hij nog niet om bijvoorbeeld ook te gaan beleggen om wat vermogen op te bouwen voor zijn jonge kinderen: “Dat doe ik pas als de spaarrente negatief wordt. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat het geld voor mijn kinderen nooit minder waard wordt, behalve dan misschien door bankkosten. Bij onze reisbeleggingen ben ik daar niet zo bang voor. Als het even tegen zit, kunnen we altijd nog een paar maanden doorbeleggen zodat we toch voldoende geld hebben voor onze trip.”

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten