Welk type fondsbelegger ben jij?

| Beleggen

Er zijn allerlei manieren om een beleggingsfonds te kiezen. De ene belegger leest zich zo goed mogelijk in, terwijl een ander graag kijkt welke keuze specialisten nemen. Welke route je ook kiest, het is zaak om je doelen, beleggingstermijn en risicobereidheid als startpunt te nemen.

  • Share

Het selecteren van een beleggingsfonds lijkt in sommige opzichten op de wijze waarop we onze vakantie boeken. In beide gevallen is de kans op een mooie bestemming groter als je de keuze niet laat afhangen van slechts één factor, zoals de prijs bij een vakantie of in het verleden behaalde rendementen bij een beleggingsfonds. Er zijn verschillende manieren om je goed te oriënteren en vakanties of beleggingsfondsen te vinden die het beste aansluiten bij jouw voorkeuren. Welk type ben jij?

De ontdekker

Wie zich graag inleest voordat hij een vakantiebestemming kiest, kan zich bij de keuze van een beleggingsfonds laten inspireren door verhalen over nieuwe beleggingskansen. De wereld verandert razendsnel en bedrijven die veranderingen in gang zetten of ervan profiteren, zijn soms veelbelovende beleggingen. In de rubriek Beleggingskansen ontdek je actuele ontwikkelingen die de markt gaan domineren en de fondsen waarmee je daarop kunt inspelen. Bekijk de beleggingskansen.

De gemakszoeker

In plaats van zelf een bestemming te zoeken, is het natuurlijk ook goed mogelijk om te kijken welke reizen specialisten interessant vinden. Vervolgens beslis je natuurlijk zelf of je hun voorbeeld volgt. Om het je makkelijk te maken, hebben de specialisten van Robeco een aantal selecties gemaakt uit het totale aanbod. Voorbeelden hiervan zijn goed gespreide voorbeeldportefeuilles en een overzicht van de best presterende fondsen van dit moment. Ontdek de PLUS-selecties.

De doelgerichte beslisser

De Fondsselector is het hulpmiddel bij uitstek voor beleggers die precies weten naar welke eigenschappen ze op zoek zijn in een beleggingsfonds. Aan de hand van verschillende filters is het mogelijk om snel fondsen te vinden en te vergelijken op basis van bijvoorbeeld dividend, regio, duurzaamheid of risico-rendement-profiel. Ervaar het gemak van de Robeco Fondsselector.

Vaker is leuker

Voor vakanties geldt dat het leuker is om vaker op pad te gaan. Er zijn allerlei manieren om de wereld te ontdekken: van strandvakantie tot stedentrip en van cultuurreis tot natuurexpeditie. Bovendien zijn sommige bestemmingen in bepaalde seizoenen juist extra aantrekkelijk. Bij beleggen is er eveneens veel voor te zeggen om te kiezen voor variatie. Door te spreiden over verschillende regio’s en beleggingscategorieën kun je het risico van je portefeuille verminderen, zonder dat het ten koste gaat van je rendementsperspectief. Het is mogelijk om eenmalig een bedrag te beleggen, maar je hebt ook de optie om maandelijks in te stappen. Op deze wijze loop je niet het risico dat je precies op het verkeerde moment instapt. En met maandbeleggen kun je op de lange termijn ongemerkt een mooi vermogen opbouwen. Een combinatie van eenmalig en daarna maandelijks aankopen kan natuurlijk ook.

Gerelateerde onderwerpen

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten