Over Robeco

Pionier in fondsbeleggen; Robeco heeft ruim 85 jaar ervaring op het gebied van beleggen en vernieuwt continu haar producten en dienstverlening.

 

  Over Robeco

  Robeco is een op en top vermogensbeheerder met meer dan 85 jaar ervaring in fondsbeleggen. Onze klanten variëren van particulieren en bedrijven tot institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen.

  Onze beleggers zijn actief in Rotterdam, Chicago, Parijs, Zurich, Boston, New York, Mumbai en Hongkong. De kennis en ervaring die we over de hele wereld opdoen, maken we beschikbaar voor al onze klanten, groot of klein.

  Als beleggingsspecialist zijn wij er in alles op gericht om zo goed mogelijk zorg te dragen voor de vermogens van onze klanten. Uiteraard streven we daarbij naar een goed rendement, maar niet ten koste van alles. Risico’s in de hand houden is voor ons minstens zo belangrijk. Wij geloven in een verantwoorde beleggingsaanpak.

  Onze ervaring leert dat een langetermijnvisie zinvoller is dan kortzichtig winstbejag. We selecteren onze beleggingen daarom niet alleen op financiële, maar ook op duurzaamheidscriteria.

  Robeco als pionier

  De geschiedenis van Robeco gaat terug tot 1929. Toen richtten prominente Rotterdamse zakenlieden het Rotterdamsch Beleggings Consortium op. In datzelfde jaar vond de Beurskrach plaats in New York, gevolgd door de Grote Depressie en de Tweede Wereldoorlog. Door vanaf het begin wereldwijd te beleggen, bleef Robeco in die moeilijke jaren overeind.

  Daarna is Robeco snel gegroeid, onder meer door steeds weer nieuwe producten en diensten aan te bieden. We zijn ook groot geworden in fondsbeleggen door samenwerkingsverbanden aan te gaan. Sinds 1990 werken we samen met de Rabobank, waarvan we van 2001 tot 2013 een volledige dochter waren. In 2013 is Robeco onderdeel geworden van ORIX Corporation.
  In 2007 namen we een meerderheidsbelang in het Zwitserse SAM Group, tegenwoordig RobecoSAM, om samen wereldwijd nummer één in duurzaam beleggen te worden.

  Robeco weet hoe belangrijk het is om te blijven vernieuwen. En we zijn eraan gewend om trends en ontwikkelingen te vertalen naar onderscheidende beleggingskansen.

  Onze wens om te vernieuwen en het beste voor onze klanten te bereiken, komt tot uiting in onze producten en oplossingen. Zo waren we een pionier in beleggen in fondsen en in opkomende markten en lopen we voorop in duurzaam beleggen. Daarnaast gebruiken we kwantitatieve modellen en strategieën bij onze beleggingsprocessen. Dit zorgt voor objectieve en dus betere beleggingskeuzes.

  Duurzaamheid

  Robeco en duurzaamheid gaan hand in hand. Al jaren. In 1999 introduceerden we als eerste grote vermogensbeheerder een duurzaam beleggingsfonds. Daarnaast passen we selectiecriteria op het gebied van maatschappij, milieu en bestuur toe op al onze beleggingsfondsen. We spelen ook een actieve rol in het verbeteren van de duurzaamheid van de bedrijven waarin we investeren.

  Sinds 2007 is SAM, pionier en specialist in duurzaam beleggen, onderdeel van Robeco. RobecoSAM doet elk jaar uitgebreid onderzoek naar duurzaamheid bij vooraanstaande bedrijven. Dit is de basis voor de internationaal maatgevende duurzaamheidindices van Dow Jones. Hierin krijgen alleen de meest duurzame ondernemingen een plekje.

  Duurzaam beleggen loont. Bedrijven die duurzaamheid in hun beleid hebben verankerd, doen het namelijk beter dan bedrijven die daar geen aandacht aan besteden. En het rendement van duurzame beleggingen hoeft niet onder te doen voor dat van andere beleggingen. Met duurzaam beleggen kiest u voor financieel én maatschappelijk rendement. U investeert in een betere toekomst, ook voor uzelf.

  Ambitie

  Robeco heeft een breed aanbod aan beleggingsproducten, beleggingsdiensten en diepgaande kennis in huis. Daarmee willen we onze klanten in staat stellen om hun financiële doelen te verwezenlijken. Om onze klanten nog beter van dienst te zijn, zijn we continue op zoek naar nieuwe innovatieve en onderscheidende producten en diensten.

  Werken bij Robeco

  We zoeken mensen die net zo ondernemend en ambitieus zijn als wij. En die onze passie voor beleggen en financiële dienstverlening delen. Wilt u meer weten over de carrièremogelijkheden bij Robeco, ga dan naar Werken bij Robeco.

  Wilt u zich verder verdiepen in Robeco?

  Wilt u meer weten over de achtergrond van Robeco, feiten, cijfers en over de directie van Robeco?
  Ga dan naar www.robeco.com en klik op 'Over ons'.

  Contactgegevens

  Correspondentieadres:
  Robeco
  Postbus 2100
  3000 CC Rotterdam - NL

  Bezoekadres:
  Robeco
  Coolsingel 120
  3011 AG Rotterdam - NL

CONTACT ROBECO
X

Neem contact met Robeco op

Heb je hulp nodig of heb je een vraag?

We zijn telefonisch en via chat bereikbaar.

Telefoon
0900 - 8040
(lokaal tarief)
Chat