Smaakmaker

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun maaltijd te laten bezorgen in plaats van om zelf achter het fornuis te kruipen. Dat is een veelbelovende beleggingstrend, vertellen fondsbeheerders Jack Neele en Richard Speetjens van Robeco Global Consumer Trends.

Waarom verheugen jullie je op 2020?

Speetjens: “Wij beleggen in bedrijven die een ijzersterke positie hebben binnen een markt die snel groeit. In dit opzicht trekken onder meer maaltijdbezorgers de aandacht in 2020. De grote spelers hebben al een flink gat geslagen ten opzichte van kleinere partijen. Het wordt steeds duidelijker wie de winnaars gaan worden. Die winnaars kunnen in de toekomst de vruchten plukken van alle investeringen in reclame en overnames die ze de afgelopen jaren hebben gedaan. We kijken ernaar uit om in het nieuwe jaar te zien of deze bedrijven een eerste stap gaan zetten op de weg richting winstgevendheid.”

Robeco Global Consumer Trends

Lift mee op de kracht van sterke merken en profiteer van langdurige trends op de consumentenmarkt.

Koop dit fonds

En wat is een minder gunstig scenario?

Speetjens: “Het zou minder gunstig zijn als de economie te snel groeit. Dan gaan de winsten van veel bedrijven sneller stijgen. In dat scenario zijn beleggers minder snel bereid om een grote premie te betalen voor de hoge winstgroei van de marktleiders waarin wij beleggen. Als de economische groei echter te snel vertraagt en er een recessie komt, is dat ook niet gunstig. Dan slaat het beursklimaat om en dat raakt ook de aandelen in onze portefeuille. Een scenario met een matige economische groei is voor ons fonds dan ook het beste.”

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten