Duurzaam verspakket

Je kunt zelf op zoek gaan naar alle ingrediënten voor je portefeuille, of het bereiden van een evenwichtige, duurzame maaltijd overlaten aan een deskundige. Bij Robeco ONE Duurzaam is dat Jeroen Blokland, die met optimisme vooruit kijkt naar 2020.

Waarom verheug je je op 2020?

Blokland: “Ik voorzie dat 2020 opnieuw een mooi jaar voor aandelen kan worden. De verkiezingsoverwinning van Boris Johnson duwt de Brexit-onzekerheid naar de achtergrond, terwijl het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China minder sterk opspeelt. Het sentiment in het bedrijfsleven verbetert en de investeringen kunnen wat aantrekken. Hierdoor kan de winstgroei versnellen.”

Robeco ONE Duurzaam

Eenvoudig bouwen aan een duurzame toekomst

Koop dit fonds

Wat zou voor Robeco ONE Duurzaam een gunstig scenario zijn voor het nieuwe jaar?

Blokland: “We beleggen ongeveer de helft van de fondsportefeuille in aandelen. Dat is soms meer en soms minder, afhankelijk van onze marktverwachting. Maar in een mooi aandelenjaar gaat Robeco ONE Duurzaam opnieuw goed presteren. Daarnaast zou het positief zijn als er nog meer aandacht komt voor duurzaamheid. Je ziet al dat overheden allerlei nieuwe regels opstellen en ECB-voorzitster Christine Lagarde riep onlangs bedrijven en beleidsmakers op om nog een stapje extra te zetten.”

“Ons fonds is op allerlei vlakken gepositioneerd voor een duurzame toekomst. De aandelenportefeuille bestaat grotendeels uit impact-fondsen van zusterbedrijf RobecoSAM. Die beleggen in bedrijven met een bewuste en doelgerichte doelstelling om een positief effect te sorteren op duurzame thema’s, zoals het verlagen van de CO2-uitstoot en de opkomst van de elektrische auto. Kortom, wij profiteren ervan als andere partijen net als Robeco meer oog krijgen voor duurzaamheid. Momenteel houdt slechts 2% van alle fondsen wereldwijd in het beleggingsproces rekening met duurzame criteria. Als dat percentage in 2020 groeit, leidt dat tot een hogere waardering voor aandelen waarin wij al belegd zijn.”

En wat is een minder gunstig scenario?

Blokland: “We beleggen in verschillende duurzame thema’s, zoals de opkomst van de elektrische auto en een nog veel snellere groei van duurzame energie. We weten nog niet precies wanneer, maar die thema’s gaan zich vroeg of laat uitbetalen. Het kan dus ook gebeuren dat er in 2020 weinig te merken is van een duurzame onderstroom, zodat we in dit opzicht nog niet het verschil maken. Een andere tegenvaller zou zijn als politieke onrust toch weer de kop opsteekt of als de vrees voor een recessie het marktklimaat gaat bepalen. Dan wordt het een minder jaar voor aandelen, die zoals gezegd ongeveer de helft van de fondsportefeuille vormen.”

Robeco ONE Duurzaam is een fonds voor een belegger die…

Blokland: “Duurzaam wil beleggen, zonder veel tijd kwijt te zijn aan zijn beleggingen.”

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten