Oosterse mix

De Oosterse keuken staat bekend om het gebruik van specerijen. In de beleggingswereld kunnen de aandelen uit deze regio ook uitgroeien tot een echte smaakmaker, vertelt Arnout van Rijn als beheerder van Robeco Asia Pacific Equities.

Waarom verheug je je op 2020?

Van Rijn: “Wij beleggen in heel Azië. De handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten is aanleiding om enthousiaster te worden over de kansen van de regio als geheel. Maar Chinese aandelenmarkten hebben al een heel goed jaar achter de rug. Daarom kijk ik in 2020 vooral uit naar een omslag op de Japanse aandelenmarkt. Buitenlandse investeerders hebben het land de afgelopen jaren de rug toegekeerd, terwijl Japanse beleggers een voorkeur hebben voor aandelen met een wat lager risico. Die zijn echter behoorlijk duur. Wij beleggen liever in aandelen die aantrekkelijk gewaardeerd zijn. Nu langzaam maar zeker duidelijk wordt dat de wereldeconomie wat sneller kan groeien dan veel mensen dachten, zie je dat buitenlandse partijen weer voorzichtig naar Japan kijken. Een herstel op de aandelenmarkt in dat land is voor ons een mooie ontwikkeling.”

Robeco Asia Pacific Equities

Beleg in ontwikkelde en opkomende landen in Azië en de Pacific

Koop dit fonds

Wat zou voor Robeco Asia Pacific Equities een gunstig scenario zijn voor het nieuwe jaar?

Van Rijn: “In de eerste plaats is dat natuurlijk als de omslag in Japan zich daadwerkelijk aftekent. En daarnaast is het gunstig als de grote trends in China zich doorzetten. In dat land is de winst in veel sectoren vorig jaar flink gestegen. Dat is onder meer te danken aan de groeiende welvaart. Hierdoor kiezen consumenten niet meer automatisch voor bijvoorbeeld de goedkoopste airconditioner, maar voor een model dat net iets stiller of duurzamer is. Voor beleggers in Robeco Asia Pacific Equities is dat een positieve ontwikkeling.”

En wat is een minder gunstig scenario?

Van Rijn: “Het is een tegenvaller als de dollar snel stijgt. Sommige bedrijven in de regio hebben leningen uitstaan in de Amerikaanse munt. Als die in waarde stijgt, zijn ze omgerekend meer kwijt aan rentebetalingen en aflossingen. Het grote gevaar voor de Aziatische aandelenmarkt is het uitbreken van een Chinese schuldencrisis. De kans daarop is echter heel klein. Er zijn geen aanwijzingen dat de economische groei snel gaat vertragen. Bovendien is de rente in China in verhouding tot de inflatie veel hoger dan in de westerse wereld. Dat betekent dat de centrale bank flink kan ingrijpen als er toch een groeivertraging dreigt te komen.”

Robeco Asia Pacific Equities is een fonds voor een belegger die…

Van Rijn: “Ziet dat door de snelle economische groei van China en omliggende landen nieuwe beleggingskansen ontstaan. Binnen de regio zijn volop aandelen te vinden met een waardering die beduidend lager is dan die van westerse aandelen, terwijl de winstgroei juist een stuk hoger ligt.”

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten