Vertegenwoordiger toevoegen

Je kunt op verschillende manieren betrokken zijn bij een particuliere rekeninghouder; als wettelijk vertegenwoordiger, vruchtgebruiker, curator of bewindvoerder. Wanneer je deze verantwoordelijkheid hebt, helpen wij je graag dit administratief in orde te maken.

Hoe werkt het doorgeven van een nieuwe vertegenwoordiger of bevoegde?

Het doorgeven van een nieuwe vertegenwoordiger kan veilig en eenvoudig via onze website.

1. Verandering in de vertegenwoordiger melden
Je kunt een verandering in de vertegenwoordiger op een Robecorekening aan ons melden via het formulier onderaan deze pagina.

2. Gegevens vertegenwoordiger of bevoegde doorgeven
Na ontvangst van de melding, ontvangt de nieuwe vertegenwoordiger een e-mail. In deze e-mail staat een link om het e-mailadres te bevestigen. Na het bevestigen van het e-mailadres, kun je online jouw persoonsgegevens aan ons doorgeven. Daarnaast dien je een aanvullend document aan te leveren waaruit blijkt dat je als vertegenwoordiger aan de Robecorekening mag worden toegevoegd.

3. U krijgt inzage in de Robecorekening(en)
Na ontvangst van de persoonsgegevens en een aanvullend document, controleren wij hetgeen toegestuurd op juistheid en verwerken dit in onze administratie. Hierna krijg je inzage in de Robecorekening(en).

Veelgestelde vragen

 • Als aanvullend document accepteren wij één van de volgende documenten:

  • Een kopie van de geboorteakte, adoptieakte of gerechtelijke/geldige benoeming

  Uit het document moet blijken dat je:

  • Als wettelijk vertegenwoordiger op een kindrekening beschikt over het ouderlijk gezag of de voogdij over de minderjarige rekeninghouder bij Robeco;
  • Als bewindvoerder op een Robecorekening beschikt over een geldige benoeming door de rechtbank tot bewindvoerder over de rekeninghouder bij Robeco;
  • Als curator op een Robecorekening beschikt over een geldige benoeming tot curator door de rechtbank over de rekeninghouder bij Robeco;
  • Als gemachtigde op een Robecorekening beschikt over een geldige benoeming door de notaris, in een notariële volmacht of levenstestament, tot gemachtigde over de rekeninghouder bij Robeco;
  • Als vruchtgebruiker op een Robecorekening beschikt over een geldige benoeming door de notaris, in een testament of notariële akte, tot vruchtgebruiker van de Robecorekening.

 • Dit kun je lezen in de e-mail die je ontvangt nadat je de melding hebt gemaakt via het formulier onderaan deze pagina.

 • Nee dit formulier is niet geschikt voor het wijzigen van vertegenwoordigers op zakelijke Robecorekeningen. Hier lees je hoe een vertegenwoordiger kan toevoegen op een zakelijke Robeco rekening.

 • Nee, dit formulier is alleen geschikt om een vertegenwoordiger of bevoegde toe te voegen aan de rekening. Een nieuwe rekeninghouder toevoegen doe je via rekeninginstellingen in uw Mijn Robeco omgeving. Meer informatie vind je op onze rekeninghouders pagina.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten