Wanneer is mijn financieel jaaroverzicht beschikbaar?

Robeco streeft ernaar om het fiscaal jaaroverzicht ieder jaar in februari voor u beschikbaar te hebben. Uw fiscaal jaaroverzicht vindt u in uw persoonlijke Mijn Robeco omgeving.

Krijg ik mijn financieel jaaroverzicht digitaal of op papier?

Uw fiscaal jaaroverzicht wordt online beschikbaar gesteld in uw persoonlijke omgeving. Daar heeft u uiteraard de mogelijkheid om het digitale overzicht te downloaden en te printen.

Welke informatie staat er op mijn financiële jaaroverzicht?

De totaalwaarde van uw vermogen per 1 januari van het afgelopen jaar, de ontvangen rente van het afgelopen jaar en (indien van toepassing) de ingehouden dividendbelasting binnenland.

Welke koers wordt gebruikt voor het jaaroverzicht?

De koers die gebruikt wordt voor de waardebepaling op het jaaroverzicht verschilt per fonds. De koers kan afwijken per fonds door de verschillende regio’s waar in belegd wordt, waar het fonds genoteerd staat of door een beurssluiting. Bekijk hier welke koers is gebruikt voor de waarde op 1 januari.

Kan ik een jaaroverzicht op een opgeheven rekening raadplegen?

Ook de jaaroverzichten van opgeheven rekeningen kunt u tot 5 jaar na het sluiten van de rekening bekijken in Mijn Robeco. Selecteer eerst links in het scherm de opgeheven rekening en klik vervolgens links in het menu op jaaroverzichten.

Ik heb mijn rekening opgeheven. Hoe kan ik mijn fiscaal jaaroverzicht opvragen?

U kunt nog steeds inloggen op Mijn Robeco met uw oude inloggegevens. Deze omgeving blijft tot 7 jaar na opheffen beschikbaar zodat u uw oude overzichten kunt inzien, waaronder het Fiscaal Jaaroverzicht. Bent u uw wachtwoord vergeten of is deze verlopen? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan door links op het inlogscherm te kiezen voor 'wachtwoord vergeten'. U kunt dan via de link in de e-mail van Robeco zelf een nieuw wachtwoord instellen. Heeft u geen toegang meer tot dit e-mailadres? Dan dient u uw e-mailadres schriftelijk te laten wijzigen via het formulier 'Opgave e-mailadres Particulier'.

Ik kan mijn financieel jaaroverzicht niet downloaden?

Het openen en/of printen van het jaaroverzicht verschilt per browser. Klik hieronder op de browser die u gebruikt voor een instructie:

Fiscaal jaaroverzicht openen - Google Chrome
Fiscaal jaaroverzicht openen - Internet Explorer
Fiscaal jaaroverzicht openen - Mozilla Firefox

Waarom staat de ingehouden dividendbelasting op het jaaroverzicht?

Nederlandse dividendbelasting kunt u in beginsel verrekenen met de door u te betalen inkomstenbelasting. Voor buitenlandse dividendbelasting hangt het af van het desbetreffende land. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Belastingdienst of een belastingadviseur.

Welke gegevens moet ik doorgeven aan de belastingdienst?

Met ingang van het belastingjaar 2011 is er nog maar één peilmoment voor de vermogensrendementsheffing (box 3), namelijk 1 januari van het desbetreffende jaar.

Geeft Robeco ook gegevens door aan de belastingdienst?

Robeco is wettelijk verplicht om uw financiële gegevens door te geven aan de Belastingdienst. Het voordeel daarvan is dat de Belastingdienst voor u alvast een deels ingevulde aangifte kan klaarzetten wanneer u na 1 maart aangifte doet. Controleer altijd de bedragen en verbeter ze als dat nodig is.

Kan ik als niet Nederlands ingezetenen ingehouden dividendbelasting terugvorderen?

Afhankelijk van het belastingverdrag met Nederland kan een gedeelte van de ingehouden dividendbelasting teruggevorderd worden. Via de Belastingdienst kunt u een formulier aanvragen waarmee u de teveel ingehouden dividendbelasting kunt terugvorderen. De formulieren en regels verschillen per land. Voor meer informatie kunt u de Belastingdienst raadplegen.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten