Kan ik als grootouder een kindrekening openen voor mijn kleinkind(eren)?

Als grootouder kunt u geen rekening openen voor uw kleinkind(eren). Wél kunt vragen of de wettelijk vertegenwoordiger(s) een rekening wil openen. Zodra de rekening geopend is, kunt u storten op de rekening. Als de wettelijk vertegenwoordiger een stortingsmix instelt op de kindrekening wordt uw storting automatisch belegd in de gewenste verdeling van fondsen.

Hoe kan ik storten naar de Robecorekening voor mijn (klein)kind?

Als wettelijk vertegenwoordiger kunt u eenvoudig storten op uw Robecorekening met iDEAL. Ook kun je maandelijks een bedrag inleggen. Met Robeco Maandbeleggen leg je één keer per maand een vast bedrag in. Zo middel je de aankoopprijs en beperk je het risico van verkeerd timen. Maandbeleggen regel je door het instellen van een stortingsmix of een maandelijkse incasso.

Als grootouder (of gemachtigde) kunt u géén tegenrekening toe laten voegen aan de rekening. Daardoor is het niet mogelijk om via iDEAL te storten of een maandelijkse incasso in te stellen op een kindrekening. Wél kunt u vanaf uw eigen bankrekening maandelijks of in een keer een bedrag storten op de kindrekening. Vul bij ‘ Beschrijving of betreft’ het rekeningnummer van uw kleinkind in. Wanneer er een stortingsmix is ingesteld, wordt dit bedrag automatisch doorgestort naar de gewenste verdeling van fondsen.
Lees meer over onze stortingsmogelijkheden

Wat kost beleggen voor je kind?

Als u belegt bij Robeco betaalt u kosten. Deze kosten bestaan uit fondskosten en dienstverleningskosten. Alle details over kosten vindt u op onze kostenpagina.

Hoe kan ik belastingvrij schenken op een kindrekening?

De Belastingdienst biedt ruimte om onder bepaalde voorwaarden een geldbedrag te schenken aan uw (klein)kind zonder dat u daarover belasting hoeft te betalen. Dit is belastingvrij schenken. Er zijn een aantal vormen van belastingvrij schenken. De maximale belastingvrije schenkingsbedragen worden jaarlijks door de belastingdienst vastgesteld.

Wie is belastingplichtig bij een kindrekening?

Het vermogen van een kind wordt toegerekend aan het vermogen van de wettelijk vertegenwoordigers. Vanaf 2012 geldt er voor kinderen geen extra vrijstelling meer voor de vermogensrendementsheffing. In het jaar dat het kind meerderjarig (18) wordt, rekent de belastingdienst het vermogen van het kind niet meer toe aan de wettelijk vertegenwoordigers.

Blijf ik inzage hebben op de rekening als mijn kind meerderjarig wordt?

Nee dit vervalt vanaf de dag waarop het kind meerderjarig wordt. Via een machtiging zou uw kind u eventueel weer inzage kunnen verschaffen.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten