Waar vind ik de koersen en het rendement van de beleggingsfondsen?

Op onze Koersenpagina vindt u een overzicht van de actuele koersen van al onze beleggingsfondsen. Klik in het overzicht op het fonds van uw keuze. U komt dan automatisch op de productpagina over dat fonds. Daar vindt u o.a. het rendement terug. Meer rendementsgegevens kunt u ook lezen in de factsheet van het betreffende fonds.

Hoe wordt de koers bepaald?

De transactiekoers is gebaseerd op de intrinsieke waarde, ook wel aangegeven met de Engelse term NAV (Net Asset Value). Dit komt kortweg neer op de totale waarde van de onderliggende beleggingen van dat fonds, gedeeld door het aantal uitstaande aandelen van dat fonds. Het uitgangspunt hierbij is dat de waardering wordt gebaseerd op de laatst beschikbare slotkoers ná cutoff van het fonds.

Hoe wordt de NAV-waarde berekend?

Omdat er internationaal belegd wordt door de diverse Robecofondsen, hebben zij te maken met verschillende tijdzones. Voor de beleggingen in o.a. Europa en de Verenigde Staten maken zij voor de NAV-berekening gebruik van de slotkoersen van (eind) dag 1. In een aantal landen is dan echter (nog) geen slotkoers beschikbaar van ná de cutoff van het fonds. Voor fondsen die o.a. in Azië beleggen wordt dan een recentere koers gebruikt voor de NAV-berekening van de intrinsieke waarde. Er wordt dus een ‘snapshot’ gemaakt van de koers gedurende dag 2. Vervolgens wordt, na controle en goedkeuring, de transactiekoers in de loop van de ochtend officieel bekend gemaakt via het koersoverzicht op de website. Daarna wordt de koers zichtbaar in uw portefeuille.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten