Welke kosten betaal ik bij Robeco?

Bij Robeco betaalt u voor beleggen een bedrag voor onze dienstverlening en voor het beheer van uw fonds(en). Soms betaalt u ook transactiekosten. Een specificatie van uw dienstverlenings- en fondskosten per kwartaal vindt u terug in Mijn Robeco via Kosten.

De dienstverleningskosten zijn een percentage over uw belegd vermogen. Deze kosten brengen wij elk kwartaal achteraf in rekening en worden automatisch afgeschreven van uw Roparcosaldo. Heeft u geen Roparcosaldo? Dan verkopen wij kosteloos een gedeelte van uw fondsen om de kosten te incasseren. Wij verkopen uw fondsen volgens de procentuele verdeling zoals u die hanteert binnen uw portefeuille zodat uw fondsverdeling intact blijft.

De fondskosten zijn de kosten voor het dagelijks beheer van het fonds. Deze kosten verschillen per fonds en kunt u terugvinden op de informatiepagina’s van de fondsen zelf via onze Fondsselector. De fondskosten worden dagelijks verwerkt in de koers van het beleggingsfonds.

Bij online aan- en verkoop van onze fondsen betaalt u geen transactiekosten. Indien u ervoor kiest om telefonisch een aan- of verkooptransactie door te geven kunnen er wel kosten in rekening worden gebracht. Transactiekosten worden in mindering gebracht op het totaalbedrag van uw transactie. De tarieven van Robeco vindt u hier.

Waarom worden er apart kosten in rekening gebracht?

Financiële ondernemingen, zoals Robeco, zijn wettelijk verplicht om de kosten voor hun dienstverlening rechtstreeks in rekening te brengen bij klanten.

Hoe worden de dienstverleningskosten berekend?

De dienstverleningskosten zijn een percentage over de waarde van uw belegd vermogen. Deze kosten worden op dag basis berekend en brengen we elk kwartaal achteraf in rekening door deze automatisch af te schrijven van uw Roparcosaldo. Heeft u geen Roparcosaldo? Dan verkopen wij kosteloos een gedeelte van uw fondsen om de kosten te incasseren. Wij verkopen uw fondsen volgens de procentuele verdeling zoals u die hanteert binnen uw portefeuille zodat uw fondsverdeling intact blijft.

Ik heb meerdere rekeningen. Hoeveel betaal ik dan?

Wij berekenen de dienstverleningskosten per rekening. Als u meerdere rekeningen heeft, worden de dienstverleningskosten per rekening op dagbasis berekend. De dienstverleningskosten worden afgeschreven van het Roparcosaldo van de betreffende rekening.

Wanneer weet ik hoeveel kosten ik betaal?

Uw persoonlijke kostenspecificatie staat elk begin van het nieuwe kalanderkwartaal klaar in Mijn Robeco. Via de optie Kosten kunt u uw specificatie inzien.

Ik heb geen Roparco saldo, kunnen de kosten worden afgeschreven?

Indien u onvoldoende saldo heeft op Roparco, verkopen wij kosteloos een deel van uw beleggingen om de kosten te incasseren. Wij verkopen uw fondsen volgens de procentuele verdeling zoals u die hanteert binnen uw portefeuille, zodat uw fondsverdeling intact blijft. Wij zullen dus niet al uw kosten incasseren van één fonds als u in meerdere fondsen belegt.

Wanneer worden de dienstverleningskosten geïncasseerd?

De dienstverleningskosten worden aan het begin van ieder kalenderkwartaal geïncasseerd. Wilt u automatisch een e-mail ontvangen als wij de dienstverleningskosten inhouden? Log dan in op Mijn Robeco en meld u aan voor het servicebericht via Mijn gegevens en Abonnementen.

Wat zijn de kosten van Robeco ONE?

De kostentarieven van Robeco ONE vindt u hier.

Wat zijn de kosten van Robeco PLUS?

De kostentarieven van Robeco PLUS vindt u hier.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten