Hoe selecteer ik beleggingsfondsen?

Met de fondsselector kunt u ons grote fondsaanbod filteren op basis van bepaalde eigenschappen.

Wat is Morningstar?

Morningstar is een gerenommeerde leverancier van objectieve en onafhankelijke informatie over beleggingsfondsen. Morningstar verzamelt, valideert en publiceert informatie over meer dan 20.000 beleggingsfondsen in Europa. Bekend en veel geciteerd zijn de Morningstar-ratings, van 1 (laag) tot 5 sterren (hoog), waarmee de prestaties van een beleggingsfonds worden vergeleken met de prestaties van fondsen in dezelfde categorie.

Binnen elke categorie worden de beleggingsfondsen gerangschikt naar rendement (op basis van 36 maandrendementen). Het rendement wordt gecorrigeerd voor risico en aankoopkosten. Vervolgens krijgt elk fonds een rating in de vorm van een aantal sterren. De ratings worden iedere maand berekend. En net zoals de performance van een fonds fluctueert, kan ook de rating veranderen. Als de genoemde berekeningen zijn uitgevoerd, worden de sterren binnen een categorie als volgt verdeeld:

Wat betekenen de letters achter de fondsnamen?

De letters achter een fondsnaam geven de aandelenklasse aan. Deze klasse geeft informatie over bepaalde eigenschappen van een fonds. EUR staat voor de valuta waarin deze klasse noteert. Hieronder vindt u een overzicht van alle aandelenklassen.

Aandelenklasse
Toelichting
aandelenklasse
Notering
F EUR
Geen dividend
Luxemburg
FH EUR
Geen dividend, valutarisico's afgedekt
Luxemburg
C EUR
Dividend uitkerend (4x per jaar)
Luxemburg
CH EUR
Dividend uitkerend (4x per jaar), valutarisico's afgedekt
Luxemburg
EUR G
Dividend uitkerend (1x per jaar)
Nederland

Kan ik mijn belegginskeuzes met een specialist bespreken?

Voor specifieke en inhoudelijke vragen over (uw) beleggingen, kunt u contact opnemen via het telefoonnummer 010-224 24 44. Onze specialisten helpen u graag verder. (Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur)

Hoe blijf ik op de hoogte over nieuwe fondsen en belegginskansen?

Via Nieuws & kansen kunt u op de hoogte blijven van de economische ontwikkelingen. Wilt u maandelijks automatisch een bericht ontvangen over de beleggingsvisie van Robeco? Log dan in op Mijn Robeco en meld u aan voor de Market Update via Mijn gegevens en Abonnementen.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten