Terug naar overzicht

Dividend

Bekijk hier een overzicht van alle Robecofondsen die dividend uitkeren. In het document Dividenden 2021 hebben wij alle fondsen en uitkeringen op een rij gezet. Lees hier verder wat de letter achter een fondsnaam zegt over dividend en hoe u het dividend automatisch kunt herbeleggen.

DIVIDENDUITKERINGEN 2021 (PDF)

Dividenduitkeringen 2021

Bekijk in onze agenda de dividenduitkeringen van deze maand

Verder vindt u in onderstaand document een overzicht van alle Dividend uitkerende fondsen en de uitkeringen in 2021. Staat er nog geen datum of bedrag achter één of meerdere fondsen? Dan moet het dividend nog worden vastgesteld tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Zodra de datum en het bedrag bekend zijn vindt u dit terug in het document en op de Agenda pagina.

Uitleg over dividend

U kunt bij Robeco beleggen in een aantal fondsen dat dividend uitkeert. Een overzicht van deze fondsen inclusief bijbehorende uitkeringen vindt u in het Dividend 2021 document. Bent u op de beursdag voor de ex-dividenddatum eigenaar van een fonds? Dan ontvangt u dividend op de betaaldatum. Zo ontvangt u een leuk extraatje als herbelegging of aanvulling op inkomen. U krijgt inzicht in uw persoonlijke dividenduitkeringen in het Transactieoverzicht. Zoek op 'dividend' bij Type transactie en vind al uw uitkeringen gebundeld.

Alles over dividendbelasting

Of er dividendbelasting wordt ingehouden hangt af van waar uw fonds genoteerd staat. Een Robecofonds staat in Nederland of in Luxemburg genoteerd. Over binnenlands dividend wordt 15% ingehouden, dit kunt u verrekenen. Alle benodigde informatie voor uw belastingaangifte vindt u op het Fiscaal Jaaroverzicht. Over buitenlands dividend wordt geen dividendbelasting ingehouden. U hoeft dit ook niet op te geven tijdens uw belastingaangifte en ziet ook geen dividendbelasting op het Fiscaal Jaaroverzicht staan.

De 9 onderstaande fondsen staan genoteerd in Nederland. Over het dividend van deze fondsen wordt 15% dividendbelasting ingehouden. Over het dividend van de overige dividend uitkerende fondsen wordt geen dividendbelasting ingehouden.

 • Robeco Sustainable Global Stars Equities Fund EUR G
 • Robeco Hollands Bezit EUR G
 • Robeco Afrika Fonds EUR G
 • Rolinco EUR G
 • Robeco US Conservative High Dividend Equities EUR G
 • Robeco QI Global Multi-Factor Equities Fund EUR G
 • Robeco QI Global Developed Enhanced Index Eq. Fund EUR G 
 • Robeco QI Global Developed Conservative Equities Fund EUR G

Bekijk in onze Agenda de eerstvolgende dividenduitkeringen.

Herbeleggen of uitkeren?

Uw uitgekeerde dividend wordt automatisch herbelegd. Zo bouwt u optimaal vermogen op. U kunt er ook voor kiezen het uitgekeerde dividend te sparen op Roparco. Bijvoorbeeld als extraatje bovenop uw inkomen. Dit wijzigt u eenvoudig via Rekeninginstellingen in Mijn Robeco.

Hoogte en frequentie

De hoogte en frequentie van uw dividenduitkering verschillen per fonds. Uw fondsmanager bepaalt de hoogte op basis van uitgekeerde rente of winst. De frequentie kunt u herleiden uit de aandelenklasse die achter de fondsnaam genoteerd staat.

Fondsklasse
Frequentie van uitkering
G EUR
1x per jaar
C EUR
1x per kwartaal
CH EUR
1x per kwartaal
Alle andere aandelenklassen
Geen dividend uitkering

Historische dividenddata

De historische dividenddata zijn samengevat in afzonderlijke PDF-bestanden:

Neem contact op

Verberg contact opnemen

Veelgestelde vragen

 • Dividend uit aandelen bestaat uit winstuitkering door bedrijven waar u via Robeco in belegt. Voor obligaties geldt dat u de uitgekeerde rente ontvangt in de vorm van dividend. In de uitkering voor multi-assetfondsen zit een mix van beide. Meer weten? Lees het artikel ‘Onbekend met Dividend?’

 • Dat hangt af van uw fonds. Dividend uitkerende fondsen kunnen genoteerd zijn in Luxemburg (C en CH EUR) of in Nederland (EUR G). U betaalt geen belasting over Luxemburgse fondsen. Over Nederlandse fondsen wordt automatisch 15% dividendbelasting ingehouden. 

  Lees hier meer over Dividendbelasting

Met een medewerker spreken?

Door de enorme drukte zijn de wachttijden langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. Wilt u toch contact met ons opnemen dan zijn wij op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur.

Chatten

In gesprek
De chat is offline

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten