Fiscaal jaaroverzicht

Het fiscaal jaaroverzicht is een weergave van uw vermogen op de eerste dag van het kalenderjaar. Deze gegevens zijn doorgegeven aan de belastingdienst en zijn zichtbaar op uw vooraf ingevulde aangifte. Het fiscaal jaaroverzicht 2019 is nu voor u beschikbaar in Mijn Robeco.

Direct naar het jaaroverzicht 2019

Waar vind ik het jaaroverzicht?

U kunt het fiscaal jaaroverzicht 2019 nu downloaden in Mijn Robeco. Omdat u de gegevens zelf niet meer hoeft door te geven verstrekken wij het jaaroverzicht niet meer per post.

Direct naar het jaaroverzicht

Top 5 fondsen
Robeco Top 5

In onze Top 5 zie je elke maand een selectie van vijf beleggingsfondsen met uitstekende prestaties.

Bekijk de Top 5

Jaaroverzicht openen en/of printen

Het openen en/of printen van het jaaroverzicht verschilt per browser. Klik hieronder op de browser die u gebruikt voor een instructie:

Koersen op het jaaroverzicht

De koers die gebruikt wordt voor de waardebepaling op het jaaroverzicht verschilt per fonds. De koers kan afwijken per fonds door de verschillende regio’s waar in belegd wordt, waar het fonds genoteerd staat of door een beurssluiting. Bekijk hieronder welke koers is gebruikt voor de waarde op 1 januari 2019 en voor de waarde op 31 december 2019.

Voor de belastingaangifte

Robeco is wettelijk verplicht om uw financiële gegevens door te geven aan de Belastingdienst. Het voordeel daarvan is dat de Belastingdienst voor u alvast een deels ingevulde aangifte kan klaarzetten wanneer u na 1 maart aangifte doet. U hoeft de bedragen alleen maar te controleren en de aangifte verder af te ronden.

We hebben voor u op een rijtje gezet welke gegevens u nodig hebt voor de aangifte over 2019:

 • De totaalwaarde van uw vermogen per 1 januari 2019
 • De ontvangen rente in 2019
 • Ingehouden dividendbelasting binnenland* (indien van toepassing)

* Ingehouden dividendbelasting binnenland kan in veel gevallen worden verrekend met uw belastingaangifte inkomstenbelasting. Bij Luxemburgse beleggingsfondsen wordt geen dividendbelasting ingehouden. Op uw jaaroverzicht staat het dividend van Luxemburgse fondsen onder ‘Dividend buitenland’. Dit hoeft u niet door te geven op uw belastingaangifte.

Alles over dividendbelasting

Of er dividendbelasting wordt ingehouden hangt af van waar uw fonds genoteerd staat. Een Robecofonds staat in Nederland of in Luxemburg genoteerd. Over binnenlands dividend wordt 15% ingehouden, dit kunt u verrekenen. Alle benodigde informatie voor uw belastingaangifte vindt u op het Fiscaal Jaaroverzicht. Over buitenlands dividend wordt geen dividendbelasting ingehouden. U hoeft dit ook niet op te geven tijdens uw belastingaangifte en ziet ook geen dividendbelasting op het Fiscaal Jaaroverzicht staan.

De 9 onderstaande fondsen staan genoteerd in Nederland. Over het dividend van deze fondsen wordt 15% dividendbelasting ingehouden. Over het dividend van de overige dividend uitkerende fondsen wordt geen dividendbelasting ingehouden.

 • Robeco Sustainable Global Stars Equities Fund EUR G
 • Robeco Hollands Bezit EUR G
 • Robeco Afrika Fonds EUR G
 • Rolinco EUR G
 • Robeco Private Equity
 • Robeco US Conservative High Dividend Equities EUR G
 • Robeco QI Global Multi-Factor Equities Fund EUR G
 • Robeco QI Global Developed Enhanced Index Eq. Fund EUR G 
 • Robeco QI Global Developed Conservative Equities Fund EUR G

Vragen

 • Nee, de jaaroverzichten zijn uitsluitend digitaal beschikbaar. Alle nieuwe en oude jaaroverzichten kunt u vinden via Mijn Robeco op de jaaroverzichten pagina.

 • Ook de jaaroverzichten van opgeheven rekeningen kunt u bekijken in Mijn Robeco. Selecteer eerst links in het scherm de opgeheven rekening en klik vervolgens links in het menu op jaaroverzichten.

 • Wij bewaren de oude jaaroverzichten tot 7 jaar geleden. Dit is de wettelijke bewaartermijn van klantgegevens.

 • U logt in met het e-mailadres waarop u alle Robeco e-mail ontvangt en met een zelf gekozen wachtwoord. Heeft u nog geen wachtwoord aangemaakt of bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan op Wachtwoord vergeten en volg de instructies.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten