Fiscaal jaaroverzicht

Het fiscaal jaaroverzicht is een weergave van uw vermogen op de eerste dag van het kalenderjaar. Deze gegevens zijn doorgegeven aan de belastingdienst en zijn zichtbaar op uw vooraf ingevulde aangifte. Het jaaroverzicht is voor u beschikbaar in Mijn Robeco.

DIRECT NAAR HET JAAROVERZICHT

Waar vind ik het jaaroverzicht?

U kunt het jaaroverzicht nu downloaden in Mijn Robeco. Omdat u de gegevens zelf niet meer hoeft door te geven verstrekken wij het jaaroverzicht niet meer per post.

Direct naar het jaaroverzicht

Beleggingskans
Op zoek naar inspiratie voor 2019?

Ontdek actuele ontwikkelingen die de markt gaan domineren en fondsen die daarop inspelen.

Bekijk de beleggingskansen

Jaaroverzicht openen en/of printen

Het openen en/of printen van het jaaroverzicht verschilt per browser. Klik hieronder op de browser die u gebruikt voor een instructie:

Koersen op het jaaroverzicht

De koers die gebruikt wordt voor de waardebepaling op het jaaroverzicht verschilt per fonds. De koers kan afwijken per fonds door de verschillende regio’s waar in belegd wordt, waar het fonds genoteerd staat of door een beurssluiting. Bekijk hieronder welke koers is gebruikt voor de waarde op 1 januari 2018 en voor de waarde op 31 december 2018.

Voor de belastingaangifte

Robeco is wettelijk verplicht om uw financiële gegevens door te geven aan de Belastingdienst. Het voordeel daarvan is dat de Belastingdienst voor u alvast een deels ingevulde aangifte kan klaarzetten wanneer u na 1 maart aangifte doet. U hoeft de bedragen alleen maar te controleren en de aangifte verder af te ronden.

We hebben voor u op een rijtje gezet welke gegevens u nodig hebt voor de aangifte over 2018:

  • De totaalwaarde van uw vermogen per 1 januari 2018
  • De ontvangen rente in 2018
  • Ingehouden dividendbelasting binnenland* (indien van toepassing)

* Ingehouden dividendbelasting binnenland kan in veel gevallen worden verrekend met uw belastingaangifte inkomstenbelasting. Bij Luxemburgse beleggingsfondsen wordt geen dividendbelasting ingehouden. Op uw jaaroverzicht staat het dividend van Luxemburgse fondsen onder ‘Dividend buitenland’. Dit hoeft u niet door te geven op uw belastingaangifte.

Vragen

  • Nee, de jaaroverzichten zijn uitsluitend digitaal beschikbaar. Alle nieuwe en oude jaaroverzichten kunt u vinden via Mijn Robeco op de jaaroverzichten pagina.

  • Ook de jaaroverzichten van opgeheven rekeningen kunt u bekijken in Mijn Robeco. Selecteer eerst links in het scherm de opgeheven rekening en klik vervolgens links in het menu op jaaroverzichten.

  • Wij bewaren de oude jaaroverzichten tot 7 jaar geleden. Dit is de wettelijke bewaartermijn van klantgegevens.

  • U logt in met het e-mailadres waarop u alle Robeco e-mail ontvangt en met een zelf gekozen wachtwoord. Heeft u nog geen wachtwoord aangemaakt of bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan op Wachtwoord vergeten en volg de instructies.

Geselecteerde fondsen

Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
2Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten