Terug naar overzicht

Kosten

Robeco geeft altijd helder en volledig inzicht in de kosten. Robeco brengt kosten in rekening voor de dienstverlening en voor het beheer van uw fonds(en). Daarnaast betaalt u kosten voor het aan- en verkopen van uw Robeco PLUS-fondsen. Voor Robeco ONE betaalt u geen transactiekosten. Hieronder vindt u een algemeen overzicht van onze tarieven.

Fondskosten

De fondskosten zijn de kosten voor het dagelijkse beheer van de fondsen. Deze kosten worden automatisch ingehouden op het vermogen van het fonds en worden verwerkt in de koers van het fonds. De fondskosten verschillen per fonds. U vindt de fondskosten terug op de productpagina van ieder fonds onder het kopje ‘Kosten’. De genoemde fondskosten zijn voorlopig en worden definitief vastgesteld in het jaarverslag.

Dienstverleningskosten

De dienstverleningskosten zijn kosten voor alle diensten buiten het beheer van uw fondsen om. De dienstverleningskosten worden per rekening op dagbasis berekend op basis van uw belegde vermogen en ieder kalenderkwartaal achteraf geïncasseerd en afgeschreven via Roparco (het onbelegd vermogen). Heeft u een te laag spaarsaldo, dan verkopen wij naar rato kosteloos een stukje van uw beleggingen dat deze kosten dekt. U hoeft dan niets te doen.

Transactiekosten

De transactiekosten betaalt u voor het aan- en verkopen van onze fondsen, met uitzondering van online transacties in Robeco ONE. De transactiekosten worden in mindering gebracht op het totaalbedrag van uw transactie.

Zelf mijn kosten berekenen

Met onze Rekenhulp kosten berekent u zelf hoeveel kosten u betaalt voor uw beleggingen bij Robeco. Een overzicht van uw totale kosten per rekening vindt u terug via Kosten in Mijn Robeco

Servicebericht instellen

Als u van tevoren per e-mail geïnformeerd wilt worden over de inhouding van de dienstverleningskosten, dan kunt u zich abonneren op het servicebericht ‘Uw dienstverleningskosten’ via Mijn Robeco

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact op

Verberg contact opnemen

Veelgestelde vragen

  • Over uw vermogen op Roparco betaalt u geen kosten. Ook het opnemen van vermogen is kosteloos.

Met een medewerker spreken?

Door de enorme drukte zijn de wachttijden langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. Wilt u toch contact met ons opnemen dan zijn wij op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur.

Chatten

In gesprek
Chat offline

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten