Terug naar overzicht

Letters achter de fondsnamen

Achter elke fondsnaam van Robeco staan een of meer letters. Deze letters bepalen de fondsklasse. Aan de hand van de fondsklasse kan je bepaalde eigenschappen van het fonds aflezen, zoals uitkering van dividend, land van notering en valutarisico.

Dividend of niet?

Er zijn drie fondsklassen waarbinnen dividend wordt uitgekeerd:

FondsklasseFrequentie van uitkering
G EUR1x per jaar
C EUR1x per kwartaal
CH EUR1x per kwartaal
F, FH en N EURGeen dividend uitkering

Dividendbelasting

Het wel of niet betalen van dividend hangt af van het land waar uw fonds genoteerd staat. Dividend uitkerende fondsen kunnen genoteerd zijn in Luxemburg (C en CH EUR) of in Nederland (EUR G). U betaalt geen belasting over Luxemburgse fondsen. Over Nederlandse fondsen wordt automatisch 15% dividendbelasting ingehouden.

Valutarisico: CH en FH

Robeco belegt overal ter wereld in aandelen en obligaties. Het rendement van beleggingen buiten de eurozone wordt niet alleen beïnvloed door koersbewegingen, dividenden en renteontvangsten, maar ook door wisselkoersschommelingen. Wanneer er achter de fondsnaam de letters CH of FH staan, is het valutarisico afgedekt. Een voorbeeld hiervan is Robeco BP US Premium Equities FH EUR. De Euro/Dollar verhouding heeft geen invloed, ondanks het feit dat het fonds volledig in de Verenigde Staten belegt. De tegenhanger met valutarisico is Robeco BP US Premium Equities F EUR.

Kunnen we u verder helpen?

Neem contact op

Verberg contact opnemen

Veelgestelde vragen

  • Mijn Robeco, uw persoonlijke pagina op onze site, is beveiligd met een wachtwoord dat u zelf heeft gekozen. Als u uw keuze maakt, toetsen wij de sterkte van uw wachtwoord. Dit moet immers niet makkelijk te raden zijn. Als extra voorzorgsmaatregel kunt u uw wachtwoorden het beste regelmatig wijzigen, het liefst minstens eens in de drie maanden. Het is niet verantwoord om langer dan een jaar hetzelfde wachtwoord aan te houden.

    Wilt u verder weten welke veiligheidsmaatregelen wij en uzelf kunt treffen om veilig te bankieren? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over Veiligheid onder de categorie Dienstverlening.

  • U kunt zelf uw e-mailadres wijzigen in Mijn Robeco onder Gegevens & abonnementen. Heeft u nog geen e-mailadres doorgegeven of kunt u niet meer bij uw oude e-mailbox om de wijziging te bevestigen? Gebruik dan het formulier Opgave e-mailadres.

Met een medewerker spreken?

Door de enorme drukte zijn de wachttijden langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. Wilt u toch contact met ons opnemen dan zijn wij op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur.

Chatten

In gesprek
De chat is offline

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten