Terug naar overzicht

Letters achter de fondsnamen

Achter elke fondsnaam van Robeco staan een of meer letters. Deze letters bepalen de fondsklasse. Aan de hand van de fondsklasse kan je bepaalde eigenschappen van het fonds aflezen, zoals uitkering van dividend, land van notering en valutarisico.

Dividend of niet?

Er zijn drie fondsklassen waarbinnen dividend wordt uitgekeerd:

FondsklasseFrequentie van uitkering
G EUR1x per jaar
C EUR1x per kwartaal
CH EUR1x per kwartaal
F en FH EURGeen dividend uitkering

Dividendbelasting

Het wel of niet betalen van dividend hangt af van het land waar het fonds genoteerd staat. Dividend uitkerende fondsen kunnen genoteerd zijn in Luxemburg (C en CH EUR) of in Nederland (EUR G). Je betaalt geen belasting over Luxemburgse fondsen. Over Nederlandse fondsen wordt automatisch 15% dividendbelasting ingehouden.

Valutarisico: CH en FH

Robeco belegt overal ter wereld in aandelen en obligaties. Het rendement van beleggingen buiten de eurozone wordt niet alleen beïnvloed door koersbewegingen, dividenden en renteontvangsten, maar ook door wisselkoersschommelingen. Wanneer er achter de fondsnaam de letters CH of FH staan, is het valutarisico afgedekt. Een voorbeeld hiervan is Robeco BP US Premium Equities FH EUR. De Euro/Dollar verhouding heeft geen invloed, ondanks het feit dat het fonds volledig in de Verenigde Staten belegt. De tegenhanger met valutarisico is Robeco BP US Premium Equities F EUR.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten