Terug naar overzicht

Schenken aan kinderen en kleinkinderen

Als gevolg van de toenemende aandacht voor de bestrijding van financiële criminaliteit heeft ook Robeco op dit gebied extra maatregelen moeten nemen. Eén van die maatregelen houdt in dat het vanaf 1 oktober 2020 niet meer mogelijk is om beleggingen over te hevelen naar een rekening die niet dezelfde tenaamstelling heeft. Hieronder leest u hoe u wel bedragen kunt blijven schenken aan kinderen en/of kleinkinderen.

Schenken aan kind(eren)

Boek het schenkingsbedrag via uw tegenrekening op de bankrekening van uw kind. Vermeld in de omschrijving van deze opname de naam van uw kind en dat het om een schenking gaat. Uw kind kan het schenkingsbedrag vervolgens overmaken naar zijn/haar Robecorekening. Voor 2021 is het fiscaal vrijgestelde bedrag voor kinderen EUR 6.604.

Schenken aan kleinkind(eren)

Boek het schenkingsbedrag via uw tegenrekening op de bankrekening van de wettelijk vertegenwoordiger(s) van uw kleinkind. Vermeld in de omschrijving van deze storting de naam van uw kleinkind en dat het om een schenking gaat. De wettelijk vertegenwoordiger(s) stort(en) het schenkingsbedrag door naar de Robecorekening van uw kleinkind. Laat de wettelijk vertegenwoordiger(s) bij deze storting in de omschrijving uw naam/namen vermelden en dat het om een schenking van u aan uw kleinkind gaat. Let op: de overboeking op de Robecorekening van uw kleinkind moet afkomstig zijn van de bankrekening die is ingesteld als tegenrekening op deze rekening. Voor 2021 is het fiscaal vrijgestelde bedrag voor kleinkinderen EUR 3.244.

Goed om te weten: de fiscale situatie is voor iedereen verschillend. Daarom is het verstandig om bovenstaande met uw fiscaal adviseur te overleggen.

Kunnen we u verder helpen?

Neem contact op

Verberg contact opnemen

Veelgestelde vragen

  • Mijn Robeco, uw persoonlijke pagina op onze site, is beveiligd met een wachtwoord dat u zelf heeft gekozen. Als u uw keuze maakt, toetsen wij de sterkte van uw wachtwoord. Dit moet immers niet makkelijk te raden zijn. Als extra voorzorgsmaatregel kunt u uw wachtwoorden het beste regelmatig wijzigen, het liefst minstens eens in de drie maanden. Het is niet verantwoord om langer dan een jaar hetzelfde wachtwoord aan te houden.

    Wilt u verder weten welke veiligheidsmaatregelen wij en uzelf kunt treffen om veilig te bankieren? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over Veiligheid onder de categorie Dienstverlening.

  • U kunt zelf uw e-mailadres wijzigen in Mijn Robeco onder Gegevens & abonnementen. Heeft u nog geen e-mailadres doorgegeven of kunt u niet meer bij uw oude e-mailbox om de wijziging te bevestigen? Gebruik dan het formulier Opgave e-mailadres.

Met een medewerker spreken?

Bereikbaar: Maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30

Chatten

In gesprek
Chat offline

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten