Schenken

Schenken is een manier om vermogen over te dragen waarbij de ontvanger geen belasting hoeft te betalen over het verkregen bedrag. Tenminste, als u binnen de gestelde regels van de belastingdienst blijft. U kan eenmalig schenken of jaarlijks een bedrag. Robeco biedt ook de mogelijkheid om het schenkingsbedrag in beleggingen over te zetten op de rekening van uw kind of kleinkind.

Waarom schenken?

Als u in de gelukkige omstandigheid verkeert dat u meer dan voldoende middelen heeft om goed in het eigen onderhoud te voorzien en van het leven te genieten, is het een optie om alvast een deel van uw vermogen door te geven aan een volgende generatie. Dit noemen we vermogensoverdracht of schenken. 

Er zijn uiteenlopende redenen om een schenking te doen. U kunt bijvoorbeeld de kans krijgen om uw (klein)kind te helpen bij het financieren van de aankoop/verbouwing van een eigen woning of alvast helpen met het opbouwen van eigen vermogen. Hierdoor beschikken zij over vermogen in een levensfase waarin ze dit het hardste nodig hebben.

Waar moet u op letten bij schenken?

U kan alleen niet naar hartenlust bedragen overmaken naar de rekening van je kinderen. De belastingdienst heeft richtlijnen gesteld hoe hoog de bedragen mogen zijn die u overdraagt of schenkt zonder dat de ontvanger daar belasting over hoeft te betalen. De hoogte van het bedrag hangt af aan wie u schenkt, kind of kleinkind, en met welk doel. Bij een schenking voor een woning is de eenmalige vrijstelling hoger dan een jaarlijkse vrijstelling. Bekijk voor de meest recente informatie over de schenkingsregels op de website van de belastingdienst of raadpleeg een fiscalist of notaris.

Let op, belangrijke informatie: Laat u goed informeren bij schenken over de mogelijkheden, een fiscalist of notaris kan u daarbij helpen.

Mogelijkheden voor schenken bij Robeco.

Bij schenken komen veel verschillende zaken kijken. Robeco maakt overdracht van beleggingen niet lastiger dan het al is. U hoeft geen kosten te maken voor de verkoop van (een deel van) uw beleggingen, maar je kunt ze in stukken en kosteloos overzetten naar een andere Robeco-rekening; bijvoorbeeld van uw (klein)kind. 

Neem contact met ons op om een schenking in beleggingen te regelen. U kunt ons bereiken op 010-224 2444.

Heeft uw kind of kleinkind nog geen rekening bij Robeco? Open dan een rekening om te beginnen met schenken.

Liever een medewerker spreken?

Neem contact op

Verberg contact opnemen

Met een medewerker spreken?

Bereikbaar: maandag t/m donderdag: 09:00 - 21:00 | vrijdag: 09:00 - 17:30 | zaterdag: 10:00 - 16:00

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten