Terug naar overzicht

Gewijzigd beleid tegenrekening

De aandacht voor bestrijding van financiële criminaliteit neemt toe. Ook Robeco neemt nieuwe maatregelen om het risico op bijvoorbeeld fraude of witwassen te verkleinen. Eén van deze nieuwe maatregelen is dat vanaf 1 oktober wij geen stortingen meer accepteren die afkomstig zijn van bankrekeningen die bij ons niet bekend staan als tegenrekening.

U kunt vanaf deze datum alleen nog geld overboeken naar uw Robecorekening vanaf een van tevoren opgegeven tegenrekening met dezelfde tenaamstelling. Kunnen wij bij ontvangst van het bedrag vaststellen dat het om een tegenrekening met dezelfde tenaamstelling gaat dan wordt het bedrag op uw rekening gestort. Lukt dit niet dan zullen wij het bedrag binnen enkele dagen terugstorten naar de rekening van herkomst.

Lees hieronder de veelgestelde vragen over deze wijziging

 • Deze bedragen storten wij binnen enkele dagen terug naar de rekening van herkomst.

 • U kunt blijven storten op de rekening van een minderjarige als de overboeking afkomstig is van een tegenrekening op naam van de wettelijk vertegenwoordiger(s). Overboekingen vanaf een rekening van bijvoorbeeld opa en/of oma zijn dus niet meer mogelijk tenzij zij geregistreerd staan als wettelijk vertegenwoordiger(s).

 • U kunt niet meer rechtstreeks storten naar de rekening van uw kleinkind. Alleen de wettelijk vertegenwoordigers kunnen storten op deze rekening.

 • Wanneer u een nieuwe tegenrekening wilt toevoegen aan de rekening van uw kind dan moet de tenaamstelling van de nieuwe tegenrekening overeenkomen met die van de wettelijk vertegenwoordiger(s) op de Robeco kindrekening. Geeft u twee wettelijke vertegenwoordigers op dan moeten die zich allebei identificeren en geregistreerd zijn op de tegenrekening.

 • In het geval van een ervenrekening zijn er twee mogelijkheden:

  1. De rekening wordt overgenomen door de erfgenaam. De rekening wordt dan geblokkeerd tot alle benodigde formulieren binnen zijn inclusief de gegevens van de nieuwe tegenrekening en een identificatiestorting.
  2. De rekening wordt beeindigd of verdeeld. Aan de hand van de benodigde documenten wordt de rekening opgeheven naar de bekende tegenrekening op naam van de overledene(n).

  Voor meer informatie kunt u de nalatenschapspagina bekijken

 • Nee, het is vanaf 1 oktober 2020 niet meer mogelijk om geld over te boeken van uw interne en/of externe zakelijke rekening naar uw particuliere rekening bij Robeco.

 • Het is niet mogelijk om een buitenlandse tegenrekening op te nemen als tegenrekening tenzij u de relatie wenst te beeindigen en geen Nederlandse betaalrekening meer heeft. Neemt u dan contact op met een van onze medewerkers via het nummer 010 – 224 12 25.

 • Nee, er zijn geen uitzonderingen. Alle stortingen die niet van een bekende tegenrekening afkomstig zijn worden automatsich teruggestort.

Tegenrekening wijzigen

U kunt bij Robeco op ieder moment geld opnemen naar een van tevoren opgegeven tegenrekening. De tegenrekening is een Nederlandse betaalrekening op naam van de rekeninghouder(s). Daarnaast kunt u ook andere Robecorekeningen als tegenrekening aanhouden. U kunt maximaal zes tegenrekeningen aanhouden per Robecorekening, waarbij deze moeten voldoen aan ons tegenrekeningenbeleid. In veel gevallen kunt u de tegenrekening zelf wijzigen via Mijn Robeco – Rekeninginstellingen. Mocht dit niet lukken, dan kunt u gebruik maken van het formulier 'Wijzigen Tegenrekening' en deze uploaden in Mijn Robeco of per post aan ons versturen. De wijziging moet door alle rekeninghouders bevestigd worden via een bevestigingslink. Daarnaast is een controlestorting vanaf de nieuwe tegenrekening noodzakelijk. Zakelijke klanten en verenigingen van Eigenaren kunnen gebruik maken van het formulier 'Wijzigen tegenrekening zakelijk en VVE'.

Wijziging tegenrekening particulier

Wijziging tegenrekening zakelijk

Bevestiging tegenrekening

Zodra wij uw wijzigingsverzoek hebben verwerkt, ontvangen alle rekeningbevoegden een e-mail om de tegenrekening te bevestigen. Daarnaast moet er een identificatiestorting gedaan worden vanaf de nieuwe tegenrekening.

Overzicht van uw tegenrekeningen

In de rekeninginstellingen in Mijn Robeco kunt u per Robecorekening een overzicht vinden van de gekoppelde tegenrekeningen. De tenaamstelling van de gekoppelde tegenrekeningen wordt hierbij ook getoond.

Neem contact op

Heeft u nog vragen over deze wijziging of over een formulier? Neemt u dan gerust contact met ons op. U vindt al onze contactgegevens op onze contactpagina.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten