Terug naar overzicht

Uitleg over koersen

Voor al uw fondsen wordt op iedere beursdag tussen 10:00 en 12:00 uur een koers vastgesteld. Deze koersen worden direct gepubliceerd op de Koersenpagina. Zo kunt u hier dagelijks de prestaties van uw fondsen volgen

Koersen

Met de koers wordt de waardestijging of -daling van de fondsen berekend. Op de Koersenpagina vindt u per fonds de nieuwste koers, de vorige koers, het verschil in € en het verschil in %.

Intrinsieke waarde / NAV datum

Een koers is altijd gebaseerd op de intrinsieke waarde, of Net Asset Value (NAV), van de onderliggende aandelen en obligaties op de beursdag ervoor. Dit wordt de NAV-waarde genoemd. Als het mogelijk is wordt de slotkoers van de vorige handelsdag gebruikt voor het bepalen van de NAV-waarde. Als dit niet mogelijk is wordt de waarde op een gezette tijd afgelezen.

Robeco gebruikt de NAV-waarde (koers) overal, bijvoorbeeld in Mijn Robeco, op een fondspagina in de koersgrafiek of op de koersenpagina.

Verwerking van aan- en verkooporders

Het proces van invoer en verwerking van orders is gebonden aan een aantal regels. De belangrijkste vindt u hier:

  • Aan- en verkopen worden eens per dag verwerkt tegen de koers die tussen 10:00 en 12:00 uur wordt gepubliceerd
  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een order invoert, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. 
  • Na 14:00 uur komt er één beursdag bij.
  • U kunt tot 14:00 uur een order annuleren of wijzigen. Kijk hiervoor in Transactieoverzicht in Mijn Robeco
  • Een feestdag kan orders vertragen of onmogelijk maken. Kijk hiervoor in onze Agenda

Lees verder over uitvoering van orders op Fondsen aan- en verkopen

Voorbeelden van verwerking opdracht

Voorbeeld 1:

U heeft op woensdag 15 augustus vóór 14:00 uur ’s middag een aankoop order ingevoerd. Deze order wordt uitgevoerd op donderdag 16 augustus, tegen de NAV-waarde van woensdag 15 augustus.


Voorbeeld 2:

U heeft op woensdag 15 augustus na 14:00 uur ’s middags een aankoop order ingevoerd. Deze order wordt uitgevoerd op vrijdag 17 augustus, tegen de NAV-waarde van donderdag 16 augustus.

Kunnen we u verder helpen?

Neem contact op

Verberg contact opnemen

Veelgestelde vragen

  • Mijn Robeco, uw persoonlijke pagina op onze site, is beveiligd met een wachtwoord dat u zelf heeft gekozen. Als u uw keuze maakt, toetsen wij de sterkte van uw wachtwoord. Dit moet immers niet makkelijk te raden zijn. Als extra voorzorgsmaatregel kunt u uw wachtwoorden het beste regelmatig wijzigen, het liefst minstens eens in de drie maanden. Het is niet verantwoord om langer dan een jaar hetzelfde wachtwoord aan te houden.

    Wilt u verder weten welke veiligheidsmaatregelen wij en uzelf kunt treffen om veilig te bankieren? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over Veiligheid onder de categorie Dienstverlening.

  • U kunt zelf uw e-mailadres wijzigen in Mijn Robeco onder Gegevens & abonnementen. Heeft u nog geen e-mailadres doorgegeven of kunt u niet meer bij uw oude e-mailbox om de wijziging te bevestigen? Gebruik dan het formulier Opgave e-mailadres.

Met een medewerker spreken?

Door de enorme drukte zijn de wachttijden langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. Wilt u toch contact met ons opnemen dan zijn wij op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur.

Chatten

In gesprek
De chat is offline

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten