Duurzame feiten en cijfers$30.700 miljard – wordt wereldwijd door professionele beleggingsinstellingen op duurzame wijze belegd. Dat bedrag is binnen twee jaar met 34% gegroeid. Tegenwoordig heeft meer dan de helft van alle beleggingen een duurzaam karakter.

(bron: Global Sustainable Investment Review)

+0,82%

De bijdrage van duurzame factoren aan het extra rendement van Robeco Global Sustainable Stars ten opzichte van de index. Het uitsluiten van schadelijke bedrijven droeg voor 1,73% bij aan de outperfomance.

(bron: Robeco, 2020 – the year ESG Investing finally became mainstream. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.)

941

gesprekken voerde Robeco met bedrijven over hun duurzame beleid in 2020. Bij maar liefst 67% van die zogeheten engagements lukte het om ook echt duurzame verandering in gang te zetten.

(bron: Robeco, 2021)

Duurzame discussie

6 voetbalvelden per seconde

Dit is de snelheid waarmee het tropisch regenwoud verdwijnt. Brazilië was in zijn eentje verantwoordelijk voor meer dan een derde van al het verlies aan tropisch regenwoud. De belangrijkste reden voor ontbossing is het vrijmaken van land voor vleesproductie en sojateelt.

(bron: Global Forest Watch, juni 2020)

61 keer

naar de zon en terug met een nieuwe auto. Zoveel kilometer aan CO2-uitstoot is er in 2020 bespaard als gevolg van de Covid-19 crisis. Dat is 2,4 miljard ton aan broeikasgassen.

(bron: Future Earth's Global Carbon Project, 10 december 2020)

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten