Goed gespreid beleggen met Robeco ONE

In periodes van onzekerheid en grotere koersuitslagen op de beurzen is het een geruststelling om te weten dat de Robeco ONE-fondsen goed gespreid beleggen.

In de portefeuilles van Robeco ONE-fondsen zitten uit het oogpunt van risicospreiding zowel aandelen- als obligatiefondsen. De koersen van aandelenfondsen worden sterk beïnvloed door het reilen en zeilen van de economie, terwijl de obligatiekoersen juist gevoelig zijn voor rentebewegingen. Hierdoor wordt een koersdaling in de ene categorie vaak deels goedgemaakt door een stijging van de andere.

Uitgestelde plannen?

Met een financieel extraatje kon je voorheen van alles doen. Helaas moeten veel van die plannen even wachten. Door het nu te beleggen kan het uitgroeien tot een mooi bedrag.

Beleg nu, geniet later

Wereldwijd belegd

Ook binnen deze beleggingscategorieën verlagen de fondsmanagers het risico. De Robeco ONE-fondsen beleggen wereldwijd en hebben zo het risico verdeeld over meerdere regio’s. Want niet alleen tijdens deze coronapandemie zijn de economische verschillen tussen regio’s groot, ook in normale tijden heeft elke regio een eigen economische cyclus.

Profiteren van kansen

Ten slotte zijn de beleggingen gespreid over diverse sectoren, wat het neerwaarts risico verder kan beperken. Niet alle sectoren worden immers even hard geraakt in onzekere tijden. Sterker nog, beurscorrecties bieden ook mooie kansen. Bijvoorbeeld als een bepaalde beleggingscategorie, sector of regio meer is gedaald dan volgens ons onderzoek het geval moet zijn. De fondsmanagers van Robeco ONE hebben dan alle ruimte om daarop in te spelen. Zodat ze daar op de lange termijn van kunnen profiteren.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten