Robeco Special

Gespreid beleggen in coronatijd - en daarna

De ontwikkelingen van het coronavirus en de impact daarvan volgen elkaar in rap tempo op. De effecten zijn inmiddels goed merkbaar op de financiële markten. In deze onrustige beurstijden is het belangrijk om beleggingen goed te spreiden. Dan kunnen koersdalingen van de ene belegging worden opgevangen met stijging van andere. We geven u tips en achtergrondinformatie.​​

Beursvertrouwen en lockdown

Wij vroegen aan klanten naar hun beursvertrouwen nu de lockdown-maatregelen soepeler worden. Behoort u tot de kleine groep die minder vertrouwen heeft gekregen? Dan is het goed om te weten dat de Robeco ONE fondsen goed gespreid beleggen. En ruimte hebben om in te spelen op kansen tijdens de correctie.

Goed gespreid beleggen met Robeco ONE

Tip: laat de tijd in je voordeel werken

Goed timen is bij beleggen het moeilijkste dat er is. Maandbeleggen biedt uitkomst. Ook nu! Door stapsgewijs op te bouwen benut u momenteel de lagere aankoopniveaus om uw doelstellingen op de lange termijn mogelijk te maken. ​

Ruim 32.000 Maandbeleggers gingen u voor.

Grafiek: beleggers zijn net mensen

Veel beleggers krijgen momenteel - in meer of mindere mate - te maken met emoties zoals angst en hebzucht. Hierdoor verkopen ze bijvoorbeeld op het dieptepunt van een correctie en missen ze het herstel. Of ze zoeken te vroeg de zijlijn op als de beurzen weer omhoog gaan.

Herkenbaar voor u?

Weetje: VIX, de angstindex

De VIX-index wordt ook wel angstindex genoemd. Het coronavirus is de nieuwste bedreiging voor de financiële markten en dat kwam ook tot uitdrukking in een hoge VIX-index. Nu daalt de VIX weer. Als het rustiger is op de beurs hebben beleggers weer meer vertrouwen.

Wat kan het verleden ons leren?

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten