Robeco Special

Gespreid beleggen in coronatijd - en daarna

De ontwikkelingen van het coronavirus en de impact daarvan volgen elkaar in rap tempo op. De effecten zijn inmiddels goed merkbaar op de financiële markten. In deze onrustige beurstijden is het belangrijk om beleggingen goed te spreiden. Dan kunnen koersdalingen van de ene belegging worden opgevangen met stijging van andere. We geven u tips en achtergrondinformatie. ​​

Beleggen complex?

Wij vroegen aan klanten die bij Robeco sparen waarom ze niet beleggen. Bijna de helft van de respondenten gaf aan te sparen omdat ze beleggen te complex vinden. Wilt u weten of beleggen iets voor u is? In zes vragen ontdekt u eenvoudig het resultaat.

Vul de keuzehulp in​​

Sparen of beleggen. Waar kies je voor?

Dit lijkt een vreemde vraag misschien. Toch is het iets om over na te denken. Want met de huidige lage koersen kan het aantrekkelijk zijn om te starten met beleggen. Bedenk zelf of nu kopen aansluit bij uw financiële wensen en risicobereidheid. Als dat het geval is, is beginnen met beleggen het overwegen waard. En dat kan natuurlijk ook met een klein bedrag.

Sparen of beleggen?​

Grafiek: beleggers zijn net mensen

Veel beleggers krijgen momenteel - in meer of mindere mate - te maken met emoties zoals angst en hebzucht. Hierdoor verkopen ze bijvoorbeeld op het dieptepunt van een correctie en missen ze het herstel. Of ze zoeken te vroeg de zijlijn op als de beurzen weer omhoog gaan.

Herkenbaar voor u?

Weetje: VIX, de angstindex

De VIX-index wordt ook wel angstindex genoemd. Het coronavirus is de nieuwste bedreiging voor de financiële markten en dat kwam ook tot uitdrukking in een hoge VIX-index. Nu daalt de VIX weer. Als het rustiger is op de beurs hebben beleggers weer meer vertrouwen.

Wat kan het verleden ons leren?

Tip: laat de tijd in je voordeel werken

Goed timen is bij beleggen het moeilijkste dat er is. Maandbeleggen biedt uitkomst. Ook nu! Door stapsgewijs op te bouwen benut u momenteel de lagere aankoopniveaus om uw doelstellingen op de lange termijn mogelijk te maken. ​

Ruim 32.000 Maandbeleggers gingen u voor.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten