Veiligheid

Robeco hecht veel waarde aan veilig online bankieren. Met onze website bieden wij u een veilige omgeving - met zeer strikte veiligheidsmaatregelen - voor online sparen en beleggen. Zeker als u onze spelregels in acht neemt. Hieronder leest u wat Robeco eraan doet om online sparen en beleggen zo veilig mogelijk te maken en wat u zelf kunt doen.

Zorg voor goede beveiliging van uw eigen omgeving

Robeco doet er alles aan om online sparen en beleggen zo veilig mogelijk te maken. Maar u kunt zelf ook veel doen:

  • Gebruik een computer met een up-to-date browser en besturingssysteem en installeer alle updates
  • Zorg voor een goede virus- en malware-scanner, firewall en anti-spyware en installeer alle updates
  • Maak geen gebruik van openbare WiFi hotspots voor gebruik van Mijn Robeco
  • Installeer geen illegale en/of onbekende software
  • Controleer de url en het slotje van de beveiligde verbinding als u inlogt op Mijn Robeco. De url moet beginnen met https in plaats van http. Het hangslotje ziet u in de adresbalk of rechtsonder in uw browser.
  • Log uit zodra u klaar bent
  • Houd uw wachtwoord altijd geheim. Medewerkers van Robeco zullen nooit vragen om uw wachtwoord; niet aan de telefoon en ook niet per e-mail.
  • Meld verdachte zaken direct bij Robeco via 010 - 224 11 99 of contact@robeco.nl

Op www.veiligbankieren.nl vindt u meer tips over veilig bankieren. Als u bovenstaande tips in acht houdt, bent u klaar om veilig online te bankieren.

Uw gebruikersnaam: uw e-mailadres

Uw e-mailadres is uw gebruikersnaam. Als u een ander e-mailadres wilt gebruiken, kunt u dit wijzigen via Mijn Robeco. Zowel op uw oude als nieuwe e-mailadres ontvangt u van ons een bevestiging van uw wijziging.

Wachtwoord kiezen

Kies zelf uw wachtwoord zodra u voor het eerst inlogt op Mijn Robeco. U ontvangt geen wachtwoord per post; wel zo veilig! Uw wachtwoord moet aan enkele eisen voldoen, zodat anderen uw wachtwoord niet (makkelijk) kunnen raden. De online ‘wachtwoordsterktemeter’ toont hoe sterk uw wachtwoord is. Wij raden u aan om uw wachtwoord regelmatig te wijzigen.

Wachtwoord wijzigen

Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u een nieuw wachtwoord kiezen door in het inlogscherm te klikken op de link wachtwoord vergeten. Voor uw veiligheid ontvangt u vervolgens via e-mail een link naar een scherm waar u een nieuw wachtwoord kunt invoeren. Uw wachtwoord is uw persoonlijk eigendom; medewerkers van Robeco hebben geen toegang tot uw wachtwoord!

Berichtgeving via e-mail

Elke keer als er een wijziging op uw rekening plaatsvindt, ontvangt u van Robeco een melding via e-mail (afzender: contact@robeco.nl ). Voor uw eigen veiligheid ziet u in de e-mail niet wat voor transactie het precies is geweest. Op Mijn Robeco kunt u alle transacties op uw rekening inzien. Ook van alle wijzigingen in uw persoonsgegevens of tegenrekeningen ontvangt u een bevestiging per e-mail. Robeco verzendt ook algemene e-mails met afzender contact@e.robeco.nl . Voorbeelden hiervan zijn de Nieuwsbrief, onze Maandvisie en de Rentemelder. Let op: Robeco vraagt u nooit direct per e-mail om uw inloggegevens. U wordt altijd eerst verwezen naar www.robeco.nl.

Mijn Robeco: de beveiligde omgeving

Online transacties doet u op de beveiligde omgeving van onze website: Mijn Robeco. Deze is alleen toegankelijk voor klanten en vereist dat u inlogt met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Buitenstaanders kunnen niet bij de gegevens van onze klanten.

Elke keer als u inlogt op Mijn Robeco wordt er een beveiligde verbinding tot stand gebracht. Gegevens worden gecodeerd verzonden. U herkent deze verbinding aan het hangslotje in de adresbalk of rechtsonder in uw browser. Ook ziet u dat het adres boven in uw browser begint met ‘https’ in plaats van ‘http’. Alle systemen van Robeco staan in beveiligde omgevingen op verschillende locaties.

Alleen overboeken naar eigen tegenrekening

Vanaf uw Robecorekening kunt u uitsluitend geld overboeken naar vooraf door u opgegeven rekeningnummers. Deze tegenrekeningen mogen alleen op uw eigen naam staan. Het overgeboekte bedrag kan dus alleen bij u zelf terechtkomen. Nieuwe tegenrekeningen op uw naam kunt u uitsluitend schriftelijk toevoegen. U identificeert zich via een getekende kopie van een geldig identiteitsbewijs, die Robeco controleert.

Controle op uitgaande bedragen

Het systeem controleert alle uitgaande bedragen en controleert deze op ongebruikelijke patronen. Bij een verdachte transactie wordt de betaling geblokkeerd en telefonisch bij u geverifieerd. Daarom hebben wij een telefoonnummer van u nodig waarop u goed bereikbaar bent.

Samen veilig: wees alert!

Net als andere banken zijn wij zeer alert op signalen van onze klanten. In geval van een mogelijk risico kan Robeco zeer snel al haar systemen blokkeren. Robeco verwacht dan ook van u dat u alert reageert op verdachte zaken en deze direct aan ons doorgeeft. Dit is opgenomen in artikel 16 van onze Rekeningvoorwaarden (te vinden via www.robeco.nl). Hierin staat ook dat Robeco aansprakelijk is voor fouten die door Robeco zijn gemaakt.

Meldpunt Kwetsbaarheden (of Responsible Disclosure)

Robeco hecht veel waarde aan veilig online beleggen. Met onze website bieden wij u een veilige omgeving - met zeer strikte veiligheidsmaatregelen - voor online beleggen. Wij doen er alles aan om de veiligheid van onze dienstverlening continu te verbeteren. Bent u deskundig op het gebied van internetbeveiliging en heeft u een mogelijke zwakte in de systemen van de Robeco ontdekt? Dan vragen wij hierbij uw medewerking. Vul het responsible-disclosure formulier in.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten