Dividenduitkerende fondsen

  • Extra uitkering per kwartaal of jaar
  • Goede rendementen* dividenduitkerende fondsen
  • Geen dividendbelasting bij Luxemburgse fondsen

Selecteer hieronder een of meerdere fondsen

Robeco biedt een ruime selectie aan dividenduitkerende fondsen. Uitgekeerde dividend kun je herbeleggen in het beleggingsfonds. Zo verkrijg je extra stukken in dat fonds. Je kunt dividend ook zien als (extra) inkomen en het laten uitkeren op Roparco. Verschillende dividenduitkerende fondsen hebben in het verleden goede rendementen laten zien, al bieden deze resultaten natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Bijkomend voordeel: de fondsen in deze selectie zijn allemaal Luxemburgse fondsen waardoor je geen dividendbelasting hoeft te betalen.

Voeg alles toe aan winkelwagen
Investeer in de Verenigde Staten met dit dividenduitkerende fonds. De aandelen in dit fonds reageren stabieler op koersschommelingen dan risicovollere aandelen.
De aandelen in dit dividenduitkerende fonds kennen geen beperkingen. Ze worden geselecteerd op basis van hun aantrekkelijke prijs en groeipotentieel.
Beleggingskans
Dit dividenduitkerende fonds richt zich op aandelen in volwassen én opkomende markten, die minder gevoelig zijn voor koersschommelingen dan risicovollere aandelen.
Duurzaam
Profiteer van wereldwijde trends in vastgoed. Beleg in duurzame kantoorpanden en winkelcentra op toplocaties. Dit fonds streeft naar een hoge dividenduitkering.

Robeco High Yield Bonds CH EUR

4,4% Resultaat 3 jaar

3 Grootste
Ga voor het rendement van risicovolle obligaties. Met dit dividenduitkerende High Yield-fonds beleg je in een gespreide portefeuille.

Veelgestelde vragen

  • Informatie over uw persoonlijke dividend of rente-uitkering(en) vindt u terug in Mijn Robeco onder . Deze zijn vaak iets later dan de dag van de uitkering zichtbaar in uw saldo.

  • Nederlandse dividendbelasting kunt u in beginsel verrekenen met de door u te betalen inkomstenbelasting. Voor buitenlandse dividendbelasting hangt het af van het desbetreffende land. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Belastingdienst of een belastingadviseur.

  • Dividenduitkeringen worden automatisch en kosteloos voor u herbelegd. U kunt het ook contant laten uitkeren op uw Roparco spaartegoed. Pas deze keuze aan via rekeninginstellingen in Mijn Robeco onder 'Dividenduitkering'.

  • Het herbeleggen van dividend is kosteloos en gebeurt automatisch. Als u heeft aangegeven dat het contact uitgekeerd moet worden en u wilt dit weer aanpassen dan kunt u dit via Mijn Robeco bij “Dividenduitkering”. Vanaf dat moment wordt uw dividend weer automatisch herbelegd.

Bart Bakels, Medewerker Beleggingsservices

"Ik merk aan onze klanten dat zij erg geinteresseerd zijn in dividend beleggen. Met name de fondsen die ieder kwartaal dividend uitkeren vinden zij interessant. Deze fondsen keren per kwartaal ca. 1% dividend uit. Bij gelijkblijvende koersen maakt zo'n fonds dus 4% aan dividendrendement per jaar. Daar kan een waardestijging van de onderliggende aandelen bovenop komen. Uiteraard kunnen de koersen ook een periode lager staan, maar dan heb je wel de dividenden ontvangen. Dat spreekt mensen aan."

Slim beleggen

Bij Robeco bepaal je zelf waarom je wilt beleggen, wanneer je resultaat wilt zien en hoeveel risico je wilt nemen. Beleggen doe je om een doel te bereiken. Wanneer je dat doel wilt bereiken bepaalt hoe lang en met welk risico je een belegging aan kunt gaan. Hierbij geldt: hoe meer rendement je wilt behalen, des te hoger is het risico dat je bereid moet zijn om te nemen. En hoe langer je wilt beleggen, des te groter is de kans dat je een aantrekkelijk rendement behaalt. Maar onthoudt dat je belegging ook in waarde kan dalen. Dus beleg alleen met geld dat je over hebt en zorg dat je buiten jouw beleggingen om een buffer hebt voor onverwachte uitgaven.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten