Laten beleggen

Helder inzicht in uw kosten

Bekijk onze tarieven of bereken zelf uw kostenindicatie

Berekenen

De tarieven van Robeco

Wilt u uw geld laten beleggen door de experts van Robeco ONE, of kiest u liever zelf uw Robecofondsen? Welke keuze u ook maakt, uw kosten bij Robeco zijn altijd helder: u betaalt voor onze dienstverlening en voor het beheer van uw fonds(en). En soms betaalt u ook transactiekosten. Vergelijk onze tarieven.


Robeco ONERobeco PLUS
Dienstverleningskosten per jaar 1
0,56% tot €100.000
0,40% over het meerdere
0,36% tot €25.000
0,24% over het meerdere tot €50.000
0,16% over het meerdere vanaf €50.000
Fondskosten per jaar 2
0,60% Defensief
0,70% Neutraal
0,79% Offensief
0,76% Duurzaam
Verschillend per fonds
Transactiekosten 3 Maandbeleggen (via een incasso) is altijd zonder transactiekosten
Geen bij online transacties
0,35% bij telefonische transacties
0,20% bij online transacties
0,35% bij telefonische transacties
Voorbeeldberekeningen 4
Dienstverleningskosten: €1.000,- x 0,56% = €5,60
Fondskosten: €1.000,- x 0,70% = €7,00
----------------------------------------------------------+
€12,60 per jaar
Dienstverleningskosten: €1.000,- x 0,36% = €3,60
Fondskosten: €1.000,- x 0,63% = €6,30
----------------------------------------------------------+
€9,90 per jaar

1 Of service fee. Kosten voor uw beleggingsrekening, toegang tot het persoonlijke gedeelte van de website en de administratie van uw fondsen. Dienstverleningskosten worden op dagbasis per rekening berekend op basis van uw belegde vermogen en per kwartaal geïncasseerd. De kosten zijn vrijgesteld van BTW.
2 Kosten voor het dagelijkse beheer van het fonds. Fondskosten worden automatisch ingehouden op het vermogen van het fonds en dagelijks verwerkt in de koers. Ze verschillen per fonds; u vindt ze per fonds onder de tab “kosten’ in de fondsinformatiepagina. De genoemde fondskosten zijn voorlopig en worden in het jaarverslag definitief vastgesteld en zijn vrijgesteld van BTW.
3 Deze kosten betaalt u bij aan- en verkoop van onze fondsen, met uitzondering van online transacties in Robeco ONE. Transactiekosten worden in mindering gebracht op het totaalbedrag van uw transactie en zijn vrijgesteld van BTW.
4 De voorbeeldberekening is op jaarbasis waarbij geen rekening wordt gehouden met tussentijdse waardeontwikkelingen. De fondskosten verschillen per fonds en de voorbeeldberekening is indicatief.


Naast bovenstaande kosten zijn er twee fondsen die ook een performance fee in rekening kunnen brengen van maximaal 15%. Een performance fee is een vergoeding die u betaalt bij betere rendementen voor het fonds t.o.v. de benchmark. Dit betreft de fondsen Robeco Asian Stars Equities en Robeco Emerging Stars Equities. Voor de exacte berekening van de performance fee verwijzen we u naar de prospectus van de twee fondsen.

Rekenhulp kosten

Aan beleggen zijn kosten verbonden. U betaalt een bedrag voor onze dienstverlening en fondskosten voor het beheer van uw fonds. Doet u aan- of verkopen? Dan betaalt u veelal ook transactiekosten. Wilt u weten hoeveel u betaalt? Gebruik de rekenhulp voor een kostenindicatie.

  • De berekening is indicatief en een momentopname, u kunt hieraan geen rechten ontlenen.
  • Er is geen rekening gehouden met veranderende fondskoersen, eventuele transactiekosten en performance fees*
  • Niet alle fondsen staan in de lijst, speciale en recent geïntroduceerde fondsen ontbreken.

Kosten indicatie

Kosten per jaar**

Fondskosten

Kosten voor het dagelijkse beheer van het fonds. De fondskosten bestaan uit de lopende kosten van het fonds en de transactiekosten binnen het fonds. Fondskosten worden automatisch ingehouden op het vermogen van het fonds en dagelijks verwerkt in de koers.

Deze kosten worden automatisch in mindering gebracht op het vermogen van het fonds:

Kosten Robeco One

Deze kosten worden automatisch in mindering gebracht op het vermogen van het fonds:

*Robeco Asian Stars Equities en Emerging Stars Equities kunnen een vergoeding inhouden als ze beter presteren dan hun vergelijkende index. De vergoeding gebruikt in de rekenhulp is gebaseerd op de gemiddelde performance fee over de afgelopen 5 jaar (t/m 2019). **Fondskosten zijn voorlopig en worden in het jaarverslag definitief vastgesteld. Dienstverleningskosten worden per rekening op dagbasis berekend en per kwartaal achteraf geïncasseerd. ***Bekijk in de kostentabel bovenaan deze pagina hoe de dienstverleningskosten worden opgebouwd.

Kosten en rendement Robeco PLUS

De invloed van de kosten op het rendement wordt zichtbaar in de onderstaande grafieken. De getoonde grafieken zijn enkel ter illustratie van het effect van kosten op de rendementsverwachting van beleggen versus sparen. De cijfers zijn gebaseerd op het behaalde resultaat van de getoonde belegging voor en na kosten in die periode. De kosten bestaan uit dienstverlenings- en fondskosten. Voor sparen is het Roparco tarief over die periode gebruikt. Portefeuille 50% Robeco Sustainable Global Stars Equties – EUR G, 40% Robeco Global Total Return Bond Fund FH EUR en 10% Roparco

Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee die niet bij sparen voorkomen. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Kosten en rendement Robeco ONE

Portefeuille 100% Robeco ONE Neutraal

Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee die niet bij sparen voorkomen. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Liever een medewerker spreken?

Neem dan gerust contact met ons op. Ons team van experts zit klaar om al je vragen te beantwoorden. We helpen graag!

Neem contact op

Verberg contact opnemen

Veelgestelde vragen

  • Per kwartaal stellen we op dagbasis vast hoeveel belegd vermogen u heeft. Zo berekenen wij uiteindelijk de dienstverleningskosten voor dat kwartaal.

  • Het overzicht van de door u betaalde kosten staat elk begin van het nieuwe kalenderkwartaal klaar onder Kosten in Mijn Robeco.

  • Voor 1 januari 2014 werden de kosten voor beleggen in de fondsen verwerkt in de fondskoers. Daarmee was het lastig om te bepalen waar u als belegger precies voor betaalde. Financiële ondernemingen, zoals Robeco, zijn nu wettelijk verplicht om de kosten voor hun dienstverlening rechtstreeks in rekening te brengen bij klanten.

Met een medewerker spreken?

Door de enorme drukte zijn de wachttijden langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. Wilt u toch contact met ons opnemen dan zijn wij op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur.

Chatten

In gesprek
De chat is offline

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten