Helder inzicht in je kosten

Bekijk onze tarieven of bereken zelf je kostenindicatie

Berekenen

De tarieven voor beleggen in Robecofondsen

Wil jij je geld laten beleggen door de experts van Robeco ONE, of kies je liever zelf je Robecofondsen? Welke keuze je ook maakt, je kosten zijn altijd helder. Je betaalt voor de dienstverlening en voor het onderhouden van je fonds(en). Online transacties zijn gratis. Vergelijk onze tarieven.


Robeco ONERobeco PLUS
Dienstverleningskosten per jaar 1

0,56% tot €100.000
0,40% over het meerdere

0,36% tot €25.000
0,24% over het meerdere tot €50.000
0,16% over het meerdere vanaf €50.000
Fondskosten per jaar 2
0,72% Defensief
0,84% Neutraal
0,90% Offensief
0,81% Duurzaam
Verschillend per fonds. Bekijk de fondspagina’s voor meer informatie.
Transactiekosten 3
0,00% bij online transacties
0,35% bij telefonische transacties
0,00% bij online transacties
0,35% bij telefonische transacties
Voorbeeldberekeningen 4
Voorbeeld Robeco ONE Neutraal

Dienstverleningskosten per jaar: €1.000,- x 0,56% = €5,60
Fondskosten ONE Neutraal: €1.000,- x 0,84% = €8,40
----------------------------------------
€14,00 per jaar
Voorbeeld Robeco Sustainable Global Stars Equities (fondskosten 0,71%)

Dienstverleningskosten per jaar: €1.000,- x 0,36% = €3,60
Fondskosten: €1.000,- x 0,71% = €7,10
----------------------------------------
€10,70 per jaar

Om je dienstverleningskosten te innen verkopen wij ieder kwartaal (kosteloos) naar rato van het totaal belegde vermogen een stukje van je Robecofondsen.

Kosten en rendement

Wil je weten welke invloed kosten hebben op het rendement van je beleggingen? Bekijk dan de voorbeeldberekeningen voor Robeco PLUS en Robeco ONE.

Rekenhulp kosten

Aan beleggen zijn kosten verbonden. Je betaalt een bedrag voor onze dienstverlening en fondskosten voor het beheer van je fonds. Online transacties zijn gratis. Wil je weten hoeveel je betaalt? Gebruik de rekenhulp voor een kostenindicatie.

 • De berekening is indicatief en een momentopname, u kunt hieraan geen rechten ontlenen.
 • Er is geen rekening gehouden met veranderende fondskoersen, eventuele transactiekosten binnen het fonds en performance fees*
 • Niet alle fondsen staan in de lijst, speciale en recent geïntroduceerde fondsen ontbreken.

Kosten indicatie

Kosten per jaar**

Fondskosten

Kosten voor het dagelijkse beheer van het fonds. De fondskosten bestaan uit de lopende kosten van het fonds en de transactiekosten binnen het fonds. Fondskosten worden automatisch ingehouden op het vermogen van het fonds en dagelijks verwerkt in de koers.

Deze kosten worden automatisch in mindering gebracht op het vermogen van het fonds:

Kosten Robeco One

Deze kosten worden automatisch in mindering gebracht op het vermogen van het fonds:

*Robeco Asian Stars Equities en Emerging Stars Equities kunnen een vergoeding inhouden als ze beter presteren dan hun vergelijkende index. De vergoeding gebruikt in de rekenhulp is gebaseerd op de gemiddelde performance fee over de afgelopen 5 jaar (t/m 2019). **Fondskosten zijn voorlopig en worden in het jaarverslag definitief vastgesteld. Dienstverleningskosten worden per rekening op dagbasis berekend en per kwartaal achteraf geïncasseerd. ***Bekijk in de kostentabel bovenaan deze pagina hoe de dienstverleningskosten worden opgebouwd.

1 Kosten voor je beleggingsrekening (ook wel service fee genoemd), toegang tot het persoonlijke gedeelte van de website en de administratie van je fondsen. Dienstverleningskosten worden op dagbasis per rekening berekend op basis van je belegde vermogen en worden aan het begin van ieder kalenderkwartaal geïncasseerd. De kosten zijn vrijgesteld van BTW.

2Kosten voor het dagelijkse onderhoud van het fonds. Fondskosten worden automatisch ingehouden op het vermogen van het fonds en dagelijks verwerkt in de koers. Ze verschillen per fonds. Je vindt ze per fonds onder de tab “kosten’ in de fondsinformatiepagina. De genoemde fondskosten zijn voorlopig en worden in het jaarverslag definitief vastgesteld en zijn vrijgesteld van BTW.

3 Je betaalt transactiekosten als je telefonische opdrachten (koop of verkoop) van Robecofondsen doorgeeft. Ze worden in mindering gebracht op het totaalbedrag van je transactie en zijn vrijgesteld van BTW.

4 De voorbeeldberekening is op jaarbasis waarbij geen rekening wordt gehouden met tussentijdse waardeontwikkelingen. De fondskosten verschillen per fonds en de voorbeeldberekening is indicatief.

Naast bovenstaande kosten zijn er twee fondsen die ook een performance fee in rekening kunnen brengen: Robeco Asian Stars Equities en Robeco Emerging Stars Equities. Lees voor de exacte berekening van de performance fee de prospectus van deze fondsen.

Een uitgebreide toelichting op de kosten die wij in rekening brengen vind je in dit overzicht.

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

 • Per kwartaal stellen we op dagbasis vast hoeveel belegd vermogen je hebt. Zo berekenen wij uiteindelijk de dienstverleningskosten voor dat kwartaal.

 • Het overzicht van de door jou betaalde kosten staat elk begin van het nieuwe kalenderkwartaal klaar onder Kosten in je persoonlijke omgeving.

 • Om je dienstverleningskosten te innen verkopen wij ieder kwartaal (kosteloos) naar rato van het totaal belegde vermogen een stukje van je Robecofondsen. 

  Stel, je belegt €10.000 in Robeco Global Consumer Trends (€5.000), Robeco Sustainable Global Stars (€3.000) en Robeco High Yield Bonds (€2.000). 

  Je dienstverleningskosten per kwartaal zijn dan 0,09% x €10.000 = €9. Om die te innen verkopen wij voor €4,50 Robeco Global Consumer Trends, voor €2,70 Robeco Sustainable Global Stars en voor €1,80 Robeco High Yield Bonds. 

 • Als klant betaal je een vergoeding voor de dienstverlening (dienstverleningskosten) en kosten voor het beheer van je fondsen (fondskosten). Online transacties zijn gratis. Een specificatie van je dienstverlenings- en fondskosten per kwartaal vind je terug in je persoonlijke omgeving via Kosten.

Hulp nodig? We staan voor je klaar.

 • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
 • Je eigen vraag stellen via de zoekbalk
 • Spreek een medewerker via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten