Robeco Global Growth Trends omgezet naar Rolinco

Vanaf 10 september 2019 bieden wij Robeco Global Growth Trends Equities niet meer aan. We zetten uw beleggingen in dit fonds dan kosteloos om naar het fonds Rolinco. Op deze pagina leest u meer over de achtergrond van de fondsen, de aanpassing en waarom dit voor u voordeliger is.

Achtergrond

Robeco Global Growth Trends Equities is gestart in november 2013 en is gevestigd in Luxemburg. Het fonds richt zich vooral op internationale klanten. Met de fondsnaam laat Robeco zien waarin het fonds belegt: aandelen van bedrijven die actief zijn in wereldwijde groeitrends (zoals o.a. digitalisering en gezond ouder worden). Het fonds Rolinco bestaat al veel langer (sinds 1965) en belegt in precies dezelfde trends.

Overeenkomsten en verschillen

Robeco Global Growth Trends Equities en Rolinco hebben dus belangrijke overeenkomsten. De fondsmanagers, beleggingsaanpak en portefeuilles zijn precies hetzelfde. Dat geldt ook voor het risico. Maar er zijn ook verschillen. De fondskosten van Robeco Global Growth Trends Equities zijn hoger dan die van Rolinco. En Rolinco is in Nederland gevestigd, terwijl Robeco Global Growth Trends Equities in Luxemburg is gevestigd.

Rolinco

  • Keert dividend uit
  • Lopende fondskosten: 0,65% per jaar
  • Rendement dit jaar 28,58%*
  • Fondsomvang: EUR 728 miljoen

* Verschil in rendement verklaard per 31 juli 2019, inclusief dividend bij Rolinco
** Sinds augustus 2019

Rendementsverschil

Kosten beïnvloeden het rendement. Tot voor kort was het verschil in fondskosten 0,05% per jaar in het voordeel van Rolinco. Sinds 1 augustus betaalt u 0,16% meer voor Robeco Global Growth Trends Equities dan voor Rolinco. Dat heeft te maken met toegenomen kosten voor het beheer van dit fonds.

Omdat Rolinco in Nederland is geregistreerd is het fonds in staat een deel van de ingehouden buitenlandse dividendbelasting terug te vragen vanwege internationale belastingverdragen. Dat geld wordt opnieuw geïnvesteerd in het fonds. In Luxemburg gevestigde fondsen kunnen niets terugvorderen waardoor een rendementsverschil ontstaat.

Voordelen Rolinco

Door het toegenomen kostenvoordeel van Rolinco zal het verschil in rendement vanaf nu toenemen ten opzichte van Robeco Global Growth Trends Equities. Wij willen u graag van dit voordeel laten profiteren. Daarom zetten we uw belegging in Robeco Global Growth Trends Equities kosteloos om naar Rolinco. En we stoppen met de verkoop van Robeco Global Growth Trends Equities aan Nederlandse klanten van Robeco.

Tijdslijn

5 september, na 14:00 uur:
U kunt niet meer handelen in Robeco Global Growth Trends Equities

10 september:
Wij zetten uw belegging Robeco Global Growth Trends Equities automatisch en kosteloos over naar Rolinco.

11 september:
U ontvangt een bevestiging van de uitvoering, met de omruilverhouding. Heeft u een stortingsmix of belegt u maandelijks in Robeco Global Growth Trends Equities? Dan passen wij dit automatisch voor u aan naar Rolinco.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten