Op 29 september is Robeco Hollands Bezit samengevoegd met Robeco Sustainable European Stars. Op deze pagina leest u meer over beide fondsen, het waarom van deze fusie en de tijdlijnen van de geplande aanpassing.

Achtergrond fondsen

Robeco Hollands Bezit is gestart in november 1994 en richt zich vooral op Nederlandse beleggers. De fondsnaam laat zien waarin het fonds belegt: Nederlandse bedrijven die op de beurs van Euronext genoteerd zijn. Robeco Sustainable European Stars bestaat sinds mei 1991 en laat beleggers op een duurzame manier investeren in grote, innovatieve en ondergewaardeerde Europese bedrijven.

Waarom is Robeco Hollands Bezit samengegaan met Robeco Sustainable European Stars?

De belangstelling voor beleggen in alleen Nederlandse aandelen is de afgelopen jaren flink afgenomen. Beleggers kiezen vaker voor een bredere spreiding in Europese aandelen. En voor bedrijven die aandacht hebben voor milieu en maatschappij. Met Robeco Sustainable European Stars belegt u in een Europees gespreid, duurzaam aandelenfonds. Sinds start behaalde het fonds een vergelijkbaar resultaat als Robeco Hollands Bezit*, maar met een lager fondsrisico. En in 2019 won het een IEX Gouden Stier in de categorie Duurzaam beleggingsfonds.

Robeco Hollands Bezit

 • Beleggen in bedrijven met een notering in Nederland
 • Omvang: 190 miljoen euro
 • Rendement vanaf start: 6,56%*
 • Lopende fondskosten: 0,66% per jaar
 • 3 sterren bij Morningstar
 • Risico 6

Robeco Sustainable European Stars

 • Beleggen in duurzame Europese bedrijven
 • Omvang: 1,2 miljard euro
 • Rendement sinds start: 6,14%*
 • Lopende fondskosten: 0,84%
 • 4 sterren bij Morningstar
 • Risico 5

* Per 31 augustus 2020, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Belangrijke datums

10 juli: Algemene Vergadering van Aandeelhouders

21 september, na 14:00 uur: U kunt niet meer handelen in Robeco Hollands Bezit

29 september: omzetting
Wij zetten uw belegging Robeco Hollands Bezit automatisch en kosteloos over naar Robeco Sustainable European Stars

U ontvangt een bevestigingsmail van de uitvoering, met de omruilverhouding. Heeft u een stortingsmix of belegt u maandelijks in Robeco Hollands Bezit? Dan passen wij dit automatisch voor u aan naar Robeco Sustainable European Stars.

Veelgestelde vragen over de fusie

 • Ja. Volgens de statuten van Robeco Hollands Bezit moeten de aandeelhouders goedkeuring geven voor deze fusie. Tijdens de Algemene Vergadering van Aandelhouders (AVA) op 10 juli 2020 hebben de aandeelhouders voor de fusie gestemd.

 • Beleggers die instemmen met de fusie hoeven niets te doen. Uw aandelen Robeco Hollands Bezit worden op de fusiedatum automatisch en kosteloos omgezet in aandelen Robeco Sustainable European Stars.

 • Als u geen aandelen Robeco Sustainable European Stars wilt ontvangen dan kunt u uw aandelen Robeco Hollands Bezit verkopen tot 21 september 2020 om 14:00 uur. Vanaf 22 september 2020 begint de handelsstop.

 • De aandeelhouders van Robeco Hollands Bezit hebben voorafgaand aan de voorgenomen fusie een interim-dividend ontvangen van EUR 2,20 (op 20 juni 2019) en EUR 0,40 (op 18 juni 2020). In de maand juli zal er voorafgaand aan de fusie nog een interim dividend worden uitgekeerd. Aandeelhouders worden daarover op de gebruikelijke manier ge├»nformeerd. Op 21 juli 2020 gaat het aandeel ex-dividend noteren en op 24 juli zal het worden uitgekeerd. Het is een cash-dividend dat niet kan worden herbelegd.

 • De omwisselverhouding is op 29 september 2020 vastgesteld. Voor 1 aandeel Robeco Hollands Bezit heeft u 0,4362 aandelen Robeco Sustainable European Stars ontvangen. Om de omwisselverhouding te bepalen zijn de koersen van 29 september 2020 gebruikt. Voor Robeco Hollands Bezit was dat EUR 67,33 en voor Robeco Sustainable European Stars Equities was dat EUR 154,37.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten