Robeco Global Consumer Trends F EUR

Speel in op actuele ontwikkelingen en veelbelovende trends
Speel in op actuele ontwikkelingen en veelbelovende trends
Lift mee op de kracht van sterke merken en profiteer van langdurige trends op de consumentenmarkt. Dit fonds belegt in succesvolle internationale consumentenmerken.
Rendement en Risico
Een hoge risico- en rendementsverwachting duidt op een hoger beleggingsrisico, en doorgaans op een hoger rendement. Onthoud dat je nooit zekerheid over je rendement hebt.
Morningstar
De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.
Rendement afgelopen 3 jaar
4,89%
Dividend
Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.
Nee
Categorie
Aandelen

Rendement

per
Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
1 jaar -1,08
3 jaar 4,89
5 jaar 8,89
Dit jaar 14,57
Sinds start 8,12

Over het fonds

Aandelenfonds Robeco Global Consumer Trends belegt in 40-60 sterke merken die actief zijn op de consumentenmarkt. Bekende namen dus, zoals Starbucks, Microsoft, Alphabet (o.a. Google) en Nike. Wat deze bedrijven met elkaar gemeen hebben? Ze profiteren van structurele trends en ze begeven zich wereldwijd in sectoren die de komende jaren nog veel groei beloven.

In dit fonds wordt € 3.6 miljard belegd

Jack Neele, Richard Speetjens Fondsmanager

Lees meer

Verberg

Jack Neele is portefeuillemanager van de Robeco Global Consumer Trends-strategie en is lid van het Trends Equities-team. Jack begon zijn carrière in de beleggingssector in 1999 en voordat hij in dienst trad bij Robeco, was hij portefeuillemanager Global Equity bij Fortis MeesPierson. Hij studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is houder van de titel Certified European Financial Analyst. Richard Speetjens is portefeuillemanager van de Robeco Global Consumer Trends-strategie en is lid van het Trends Equities-team. Hij beheert deze strategie sinds december 2010. In 2007 begon hij zijn carrière bij Robeco als portefeuillemanager voor Europese aandelen. Daarvoor was Richard portefeuillemanager voor Europese aandelen bij Van Lanschot Asset Management en Philips Investment Management. Richard studeerde bedrijfseconomie en finance aan de Universiteit van Maastricht en is CFA®-charterholder.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,96%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,41%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor je klaar.

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Je eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Spreek een medewerker via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten