Robeco New World Financial Equities F EUR

Investeer in de financiële wereld van nu én van de toekomst: beleg in grote banken en verzekeraars en in jonge en innovatieve Fintech-bedrijven.
Rendement en Risico
Een hoge risico- en rendementsverwachting duidt op een hoger beleggingsrisico, en doorgaans op een hoger rendement. Onthoud dat je nooit zekerheid over je rendement hebt.
Morningstar
De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.
Rendement afgelopen 3 jaar
12,45%
Dividend
Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.
Nee
Categorie
Aandelen

Rendement

per
Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
1 jaar 33,75
3 jaar 12,45
5 jaar 10,11
Dit jaar 33,75
Sinds start 3,10

Over het fonds

Robeco New World Financial Equities belegt wereldwijd in bedrijven in de financiële sector, zoals banken, verzekeraars en vermogenbeheerders. Een eigen analysemodel wordt gebruikt om aandelen met goede winstvooruitzichten en aantrekkelijke waarderingen te selecteren. Dit fonds richt zich op aantrekkelijke langetermijntrends, zoals financiën in opkomende markten, digitalisering van de financiële sector en financiën voor ouderen.

In dit fonds wordt € 870 miljoen belegd

Patrick Lemmens, Jan Willem Knoll Fondsmanager - sinds

Lees meer

Verberg

Patrick Lemmens is de portefeuillemanager van Robeco New World Financials Equities en van Robeco Global FinTech Equities. Voor New World Financial Equities is hij verantwoordelijk sinds oktober 2008 en voor Global FinTech Equities sinds de lancering in november 2017. Voordat Patrick in 2008 bij Robeco in dienst kwam, werkte hij vijf jaar als senior portefeuillemanager en negen jaar als senior beleggingsanalist bij ABN AMRO Asset Management. Beide functies lagen op het gebied van Global Financials. Tussen oktober 2003 en december 2007 beheerde hij het ABN AMRO Financials Fund. Patrick Lemmens begon zijn carrière in de beleggingssector in 1993. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is sinds 1995 een CFA Charterholder. Jan Willem Knoll is een analist voor de financiële sector in het Credit-team, waarbij hij zich richt op zowel banken als verzekeraars. Hij maakt sinds 2016 deel uit van het Credit-team. Daarvoor was Jan Willem hoofd van het Financials Equity-onderzoeksteam voor de verkoopzijde bij ABN AMRO. Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1999 bij APG. Daar bekleedde hij verschillende functies, waaronder portefeuillemanager van een wereldwijde portefeuille met verzekeraars en daarna van een pan-Europese portefeuille met financiële bedrijven. Jan Willem studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen en is een CFA-charterholder.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,95%.

Ga naar de rekentool

Dienstverleningskosten

Dienstverleningskosten

Dienstverleningskosten bestaan uit kosten voor je beleggingsrekening, toegang tot het persoonlijke gedeelte van de website en de administratie van fondsen. Dienstverleningskosten worden per kwartaal geïncasseerd en per rekening berekend op basis van het belegde vermogen.

Omschrijving Kosten per jaar (%)
Tot €25.000,- 0,36%
Over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
Over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%

Online transactiekosten 0,2%

Robeco New World Financial Equities F EUR

Investeer in de financiële wereld van nu én van de toekomst: beleg in grote banken en verzekeraars en in jonge en innovatieve Fintech-bedrijven.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact op

Verberg contact opnemen

Veelgestelde vragen

  • Mijn Robeco, uw persoonlijke pagina op onze site, is beveiligd met een wachtwoord dat u zelf heeft gekozen. Als u uw keuze maakt, toetsen wij de sterkte van uw wachtwoord. Dit moet immers niet makkelijk te raden zijn. Als extra voorzorgsmaatregel kunt u uw wachtwoorden het beste regelmatig wijzigen, het liefst minstens eens in de drie maanden. Het is niet verantwoord om langer dan een jaar hetzelfde wachtwoord aan te houden.

    Wilt u verder weten welke veiligheidsmaatregelen wij en uzelf kunt treffen om veilig te bankieren? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over Veiligheid onder de categorie Dienstverlening.

  • U kunt zelf uw e-mailadres wijzigen in Mijn Robeco onder Gegevens & abonnementen. Heeft u nog geen e-mailadres doorgegeven of kunt u niet meer bij uw oude e-mailbox om de wijziging te bevestigen? Gebruik dan het formulier Opgave e-mailadres.

Met een medewerker spreken?

Bereikbaar: maandag t/m donderdag: 09:00 - 21:00 | vrijdag: 09:00 - 17:30 | zaterdag: 10:00 - 16:00Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten