Robeco QI Global Multi-Factor Credits CH EUR

Belegt in obligaties met aantrekkelijke kenmerken als een hoge waardering of een laag risico, die geselecteerd worden volgens een computermodel. Keert dividend uit
Rendement en Risico
Een hoge risico- en rendementsverwachting duidt op een hoger beleggingsrisico, en doorgaans op een hoger rendement. Onthoud dat je nooit zekerheid over je rendement hebt.
Morningstar
De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.
Rendement afgelopen 3 jaar
-3,59%
Dividend
Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.
Ja
Categorie
Obligaties

Rendement

per
Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
1 jaar -3,91
3 jaar -3,59
5 jaar -0,66
Dit jaar 2,76
Sinds start 0,18

Over het fonds

Robeco QI Global Multi-Factor Credits belegt wereldwijd in een goed gespreide en gebalanceerde portefeuille van bedrijfsobligaties. Fondsmanagers gebruiken een beproefd computermodel voor het selecteren van de obligaties met gunstige kenmerken, zoals een hoge kredietwaardigheid, een goede flow (momentum), een aantrekkelijke waardering en een lage volatiliteit, die stabiele prestaties oplevert.

In dit fonds wordt € 1.0 miljard belegd

Patrick Houweling, Mark Whirdy, Johan Duyvesteyn Fondsmanager

Lees meer

Verberg

Patrick Houweling is co-hoofd van Quant Fixed Income en hoofdportefeuillemanager van Robeco's kwantitatieve creditstrategieën. Patrick heeft artikelen over Duration Times Spread, factorbeleggen in creditmarkten, liquiditeit van bedrijfsobligaties en credit default swaps gepubliceerd in verschillende wetenschappelijke tijdschriften, waaronder het Journal of Banking and Finance, het Journal of Empirical Finance en het Financial Analysts Journal. Het artikel 'Factor Investing in the Corporate Bond Market' dat hij mede schreef, werd bekroond met een Graham and Dodd Scroll Award of Excellence voor 2017. Patrick is gastdocent bij verschillende universiteiten. Voordat hij in 2003 bij Robeco kwam werken, was hij researcher op de afdeling Risk Management van Rabobank International, waar hij zijn carrière in 1998 begon. Patrick is gepromoveerd in finance en (cum laude) afgestudeerd in financiële econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mark Whirdy is portefeuillemanager Quant Fixed Income. Hij houdt zich onder meer bezig met portefeuille-optimalisatie, creditmarkten, modellen voor kredietderivaten en de ontwikkeling van kwantitatieve beleggingsprocessen. Voordat hij bij Robeco in dienst kwam, was Mark portefeuillemanager van het Quant Credit-team van Pioneer Investments en analist in het Quantitative Equities-team bij datzelfde bedrijf. Hij studeerde aan University College Dublin en behaalde zijn master in bedrijfskunde aan de University of Ulster. Johan Duyvesteyn is portefeuillemanager Quant Fixed Income. Zijn vakgebieden zijn onder meer timing op de staatsobligatiemarkt, markttiming van creditbeta, duurzaamheid van landen en schuldpapier uit opkomende markten. Hij heeft artikelen gepubliceerd in het Financial Analysts Journal, het Journal of Empirical Finance, het Journal of Banking and Finance en het Journal of Fixed Income. Johan begon zijn carrière in de beleggingssector in 1999 bij Robeco. Hij is gepromoveerd in Finance, studeerde financiële econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is een CFA®-charterholder.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,51%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,20%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald 27-6-2022 0,22
Uitbetaald 28-9-2022 0,21
Uitbetaald 22-12-2022 0,41
Uitbetaald 24-3-2023 0,60

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Robeco QI Global Multi-Factor Credits CH EUR

Belegt in obligaties met aantrekkelijke kenmerken als een hoge waardering of een laag risico, die geselecteerd worden volgens een computermodel. Keert dividend uit
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor je klaar.

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Je eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Spreek een medewerker via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten