Robeco Sustainable Global Stars Equities Fund - EUR G

Door onze experts geselecteerd als goede basis voor uw portefeuille
Door onze experts geselecteerd als goede basis voor uw portefeuille
Het oudste beleggingsfonds van Nederland belegt wereldwijd in 30 tot 40 bedrijven, die zich onderscheiden door een hoge winstgevendheid en duurzame bedrijfsvoering.
Rendement en Risico
Een hoge risico- en rendementsverwachting duidt op een hoger beleggingsrisico, en doorgaans op een hoger rendement. Onthoud dat je nooit zekerheid over je rendement hebt.
Morningstar
De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.
Rendement afgelopen 3 jaar
10,26%
Dividend
Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.
Ja
Categorie
Aandelen

Rendement

per
Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
1 jaar 5,44
3 jaar 10,26
5 jaar 12,11
Dit jaar 14,73
Sinds start 8,75

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Over het fonds

Het voormalige Robeco EUR G is het oudste beleggingsfonds van Nederland. Het fonds belegt wereldwijd en de portefeuille bestaat uit 30 tot 40 bedrijven. De aandelen worden geselecteerd op basis van een duurzame bedrijfsvoering, een hoge winstgevendheid en een sterke kasstroom. Dit zijn vaak solide bedrijven met bekende merken.

In dit fonds wordt € 3.3 miljard belegd

Michiel Plakman CFA, Chris Berkouwer, Oliver Attwater Fondsmanager

Lees meer

Verberg

Michiel Plakman is hoofdportefeuillemanager en lid van het Global Equity-team. Ook is hij co-hoofd van Robeco’s Global Equity-team. Hij is verantwoordelijk voor fundamentele wereldwijde aandelen met een focus op SDG-beleggen en bedrijven binnen de sectoren informatietechnologie, vastgoed en communicatiediensten, en voor portefeuilleconstructie. Deze functie bekleedt hij al sinds 2009. Hiervoor was hij binnen het TMT-team verantwoordelijk voor het beheren van Robeco IT Equities. Voordat Michiel in 1999 bij Robeco in dienst kwam, werkte hij als portefeuillemanager voor Japanse aandelen bij Achmea Global Investors (PVF Pensioenen). Daarvoor werkte hij van 1995 tot 1996 als portefeuillemanager Europese aandelen bij Pensioenfonds KPN. Hij studeerde econometrie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en hij is CFA®-charterholder. Chris Berkouwer is portefeuillemanager en lid van het Global Equity-team. Hij is ook plaatsvervangend hoofdportefeuillemanager. Hij is verantwoordelijk voor fundamentele wereldwijde aandelen met een focus op de transitie naar een CO2-arme economie, op bedrijven binnen de sectoren energie, basismaterialen en industrie & dienstverlening, en op portefeuilleconstructie. Hij kwam in 2010 in dienst bij Robeco. Daarvoor was hij werkzaam als analist voor het The Hague Centre for Strategic Studies. Voordat hij lid werd van het Global Equity-team, analyseerde hij landen, sectoren en bedrijven voor verschillende aandelenteams. Hij heeft bedrijfskunde en International Public Management gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is een CFA®-charterholder. Oliver Attwater is portefeuillemanager en lid van het Global Equity-team. Hij is ook plaatsvervangend hoofdportefeuillemanager. Oliver is verantwoordelijk voor fundamentele wereldwijde aandelen met een focus op bedrijven in de sector informatietechnologie en op portefeuilleconstructie. Hij kwam in 2021 in dienst bij Robeco. Daarvoor was hij Head of US Equities bij het pensioenfonds van British Airways in Londen, Verenigd Koninkrijk, waar hij verantwoordelijk was voor portefeuillebeheer en analisten in alle sectoren. Hij heeft een bachelordiploma van University College London en hij is CFA®-charterholder.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,66%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,05%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald 18-6-2020 1,00
Uitbetaald 30-6-2021 1,00
Uitbetaald 29-6-2022 1,00
Uitbetaald 28-6-2023 1,00

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

Robeco Sustainable Global Stars Equities Fund - EUR G

Het oudste beleggingsfonds van Nederland belegt wereldwijd in 30 tot 40 bedrijven, die zich onderscheiden door een hoge winstgevendheid en duurzame bedrijfsvoering.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor je klaar.

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Je eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Spreek een medewerker via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten