RobecoSAM Global Gender Equality Equities F EUR

Draag bij aan een belangrijk maatschappelijk effect en beleg wereldwijd in bedrijven die vooroplopen bij het stimuleren van genderdiversiteit en gendergelijkheid.
Rendement en Risico
Een hoge risico- en rendementsverwachting duidt op een hoger beleggingsrisico, en doorgaans op een hoger rendement. Onthoud dat je nooit zekerheid over je rendement hebt.
Morningstar
De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.
Rendement afgelopen 3 jaar
8,39%
Dividend
Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.
Nee
Categorie
Aandelen

Rendement

per
Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
1 jaar -5,48
3 jaar 8,39
5 jaar 8,63
Dit jaar 3,50
Sinds start 9,94

Over het fonds

De RobecoSAM Global Gender Equality Equities Strategy belegt wereldwijd in bedrijven die vooroplopen bij het stimuleren van genderdiversiteit en gendergelijkheid. Deze bedrijven presteren beter dan sectorgenoten die het niet doen. Gelijke rechten voor mannen en vrouwen blijft wereldwijd een belangrijke thema. Dit fonds streeft een hoog rendement na in combinatie met het realiseren van een positief maatschappelijk effect.

In dit fonds wordt € 126 miljoen belegd

Audrey Kaplan, Michiel Plakman CFA Fondsmanager

Lees meer

Verberg

Audrey Kaplan is hoofdportefeuillemanager en lid van het Global Equity-team. Zij is verantwoordelijk voor fundamentele wereldwijde aandelen met een focus op gendergerelateerde beleggingen, op bedrijven binnen financiële dienstverlening en consument defensief, en op portefeuilleconstructie. Ze kwam in 2021 in dienst bij Robeco. Daarvoor was ze hoofd van Global Equity Strategy bij Wells Fargo Investment Institute (New York). Voordat ze bij Wells Fargo in dienst trad, was Audrey werkzaam als hoofd van het International Equity Team en als senior portefeuillemanager bij Federated Investors, Inc. (NY, nu bekend als Federated Hermes). Eerder in haar carrière heeft ze in Europa onderzoek gedaan bij Merrill Lynch International (Londen) en in Azië bij Salomon Brothers, Inc. (Tokio). Ze heeft een master in Finance van de London Business School en een bachelor in Computer & Systems Engineering van het Rensselaer Polytechnic Institute. Michiel Plakman is hoofdportefeuillemanager en lid van het Global Equity-team. Hij is verantwoordelijk voor fundamentele wereldwijde aandelen met een focus op SDG-beleggen, op bedrijven binnen informatietechnologie en vastgoed, en op portefeuilleconstructie. Deze functie bekleedt hij al sinds 2009. Hiervoor was hij binnen het TMT-team verantwoordelijk voor het beheren van Robeco IT Equities. Voordat Michiel in 1999 bij Robeco in dienst kwam, werkte hij als portefeuillemanager Japan bij Achmea Global Investors (PVF Pensioenen). Daarvoor werkte hij van 1995 tot 1996 als portefeuillemanager Europese aandelen bij Pensioenfonds KPN. Hij studeerde econometrie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en hij is CFA-charterholder.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,91%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,09%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

RobecoSAM Global Gender Equality Equities F EUR

Draag bij aan een belangrijk maatschappelijk effect en beleg wereldwijd in bedrijven die vooroplopen bij het stimuleren van genderdiversiteit en gendergelijkheid.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor je klaar.

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Je eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Spreek een medewerker via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten