RobecoSAM Global Small Cap Equities N EUR

Duurzaam
Duurzaam
Beleg in duurzame en innovatieve bedrijven die met hun diensten een oplossing bieden voor wereldwijde schaarste aan materialen en hulpbronnen.
Koop dit fonds Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille
Rendement en Risico
Een hoge risico- en rendementsverwachting duidt op een hoger beleggingsrisico, en doorgaans op een hoger rendement. Onthoud dat je nooit zekerheid over je rendement hebt.
Morningstar
De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.
Rendement afgelopen 3 jaar
9,37%
Dividend
Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.
Nee
Categorie
Aandelen

Rendement

per
Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
1 jaar 13,82
3 jaar 9,37
Dit jaar 22,12
Sinds start 9,57

Over het fonds

RobecoSAM Global Small Cap Equities belegt wereldwijd in kleine en middelgrote ondernemingen die een oplossing bieden voor schaarste op het gebied van water, energie, agribusiness en materialen. Het fonds richt zich op innovatieve bedrijven die uitblinken in duurzaamheid en een hoog groeipotentieel hebben.

Rainer Baumann, CFA Fondsmanager - sinds

Lees meer

Verberg

Rainer Baumann is Head of Investments. Hij is verantwoordelijk voor het toezicht op de beleggingsprocessen van de actief beheerde beleggingsstrategieën van RobecoSAM. Daarnaast coördineert en leidt hij een team van professionele beleggers dat bestaat uit portefeuillemanagers en aandelenanalisten. Verder is hij de portefeuillemanager van de strategieën Global SDG Equities en Global Small Cap Equities. Voordat hij in dienst kwam bij RobecoSAM, werkte Rainer drie jaar bij UBS Wealth Management als portefeuillemanager. In deze functie was hij verantwoordelijk voor grote particuliere mandaten en was hij lid van de lokale beleggingscommissie. Hij begon zijn carrière bij PricewaterhouseCoopers. Rainer heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit van Zürich en is CFA Charterholder. In 2002 kwam hij in dienst bij RobecoSAM.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 1,14%.

Ga naar de rekentool

Dienstverleningskosten

Dienstverleningskosten

Dienstverleningskosten bestaan uit kosten voor je beleggingsrekening, toegang tot het persoonlijke gedeelte van de website en de administratie van fondsen. Dienstverleningskosten worden per kwartaal geïncasseerd en per rekening berekend op basis van het belegde vermogen.

Omschrijving Kosten per jaar (%)
Tot €25.000,- 0,36%
Over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
Over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%

Online transactiekosten 0,2%

RobecoSAM Global Small Cap Equities N EUR

Beleg in duurzame en innovatieve bedrijven die met hun diensten een oplossing bieden voor wereldwijde schaarste aan materialen en hulpbronnen.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact op

Verberg contact opnemen

Veelgestelde vragen

  • Mijn Robeco, uw persoonlijke pagina op onze site, is beveiligd met een wachtwoord dat u zelf heeft gekozen. Als u uw keuze maakt, toetsen wij de sterkte van uw wachtwoord. Dit moet immers niet makkelijk te raden zijn. Als extra voorzorgsmaatregel kunt u uw wachtwoorden het beste regelmatig wijzigen, het liefst minstens eens in de drie maanden. Het is niet verantwoord om langer dan een jaar hetzelfde wachtwoord aan te houden.

    Wilt u verder weten welke veiligheidsmaatregelen wij en uzelf kunt treffen om veilig te bankieren? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over Veiligheid onder de categorie Dienstverlening.

  • U kunt zelf uw e-mailadres wijzigen in Mijn Robeco onder Gegevens & abonnementen. Heeft u nog geen e-mailadres doorgegeven of kunt u niet meer bij uw oude e-mailbox om de wijziging te bevestigen? Gebruik dan het formulier Opgave e-mailadres.

Met een medewerker spreken?

Bereikbaar: maandag t/m donderdag: 09:00 - 21:00 | vrijdag: 09:00 - 17:30 | zaterdag: 10:00 - 16:00Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten