RobecoSAM SDG Credit Income CH EUR

Dit fonds heeft de flexibiliteit om wereldwijd in diverse soorten bedrijfsobligaties te beleggen en streeft naar een consistente inkomstenstroom. Keert dividend uit.
Rendement en Risico
Een hoge risico- en rendementsverwachting duidt op een hoger beleggingsrisico, en doorgaans op een hoger rendement. Onthoud dat je nooit zekerheid over je rendement hebt.
Morningstar
De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.
Rendement afgelopen 3 jaar
-3,11%
Dividend
Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.
Ja
Categorie
Obligaties

Rendement

per
Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
1 jaar -0,16
3 jaar -3,11
5 jaar 0,37
Dit jaar 1,38
Sinds start 0,01

Gemiddeld rendement per jaar. Een periode korter dan een jaar is niet representatief voor de prestaties op langere termijn. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Over het fonds

RobecoSAM SDG Credit Income belegt wereldwijd in diverse soorten met name korter lopende bedrijfsobligaties in verschillende regio’s en sectoren. Dit fonds grijpt kansen in diverse onderdelen van de obligatiemarkten op basis van een eigen onderzoeksmethode om inkomsten te maximaliseren. De flexibele benadering maakt RobecoSAM SDG Credit Income tot een interessante aanvulling voor beleggers die op zoek zijn naar een consistente inkomstentroom. Het fonds keert dividend uit en eventuele valutarisico's worden grotendeels afgedekt, waardoor je beperkt risico loopt bij valutaschommelingen.

In dit fonds wordt € 1.0 miljard belegd

Reinout Schapers, Evert Giesen Fondsmanager

Lees meer

Verberg

Reinout Schapers is portefeuillemanager voor investment grade in het Credit-team. Voordat hij in 2011 bij Robeco in dienst trad, werkte Reinout bij Aegon Asset Management als hoofd European High Yield. Daarvoor was hij werkzaam bij Rabo Securities als M&A Associate en bij Credit Suisse First Boston als Analyst Corporate Finance. Reinout is sinds 2003 werkzaam in de beleggingswereld. Hij studeerde architectuur aan de Technische Universiteit Delft. Evert Giesen is portefeuillemanager voor investment grade in het Credit-team. Daarvoor was hij een analist binnen het Credit-team, waarbij hij zich richtte op de autosector. Voordat hij in 2001 in dienst kwam bij Robeco, was Evert vier jaar werkzaam bij AEGON Asset Management als een portefeuillemanager voor vastrentende waarden. Hij is sinds 1997 actief in de beleggingswereld en studeerde econometrie aan Tilburg University.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,72%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,02%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald 28-9-2022 0,89
Uitbetaald 22-12-2022 0,87
Uitbetaald 24-3-2023 0,98
Uitbetaald 23-6-2023 0,98

Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.

RobecoSAM SDG Credit Income CH EUR

Dit fonds heeft de flexibiliteit om wereldwijd in diverse soorten bedrijfsobligaties te beleggen en streeft naar een consistente inkomstenstroom. Keert dividend uit.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • U klikt op 'koop dit fonds' op deze pagina. Vervolgens klikt u op 'selectie aankopen' u wordt nu doorgeleid naar uw Mijn Robeco omgeving. Hier voert u het gewenste bedrag in.

  • Indien u op een beursdag vóór 14:00 uur een opdracht geeft, wordt deze tegen de koers van de volgende beursdag uitgevoerd. Plaatst u een order na 14:00 uur komt er één beursdag bij.

  • Uw portefeuillerendement vindt u overzichtelijk terug via 'Rendement' in het menu in Mijn Robeco.

Hulp nodig? We staan voor je klaar.

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Je eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Spreek een medewerker via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten