RobecoSAM Smart Materials Equities F EUR

Dit fonds belegt met oog voor mens, milieu en maatschappij
Dit fonds belegt met oog voor mens, milieu en maatschappij
Investeer in innovatieve basismaterialen en in technieken die zorgen voor meer efficiëntie in de winning, verwerking en het gebruik van grondstoffen.
Rendement en Risico
Een hoge risico- en rendementsverwachting duidt op een hoger beleggingsrisico, en doorgaans op een hoger rendement. Onthoud dat je nooit zekerheid over je rendement hebt.
Morningstar
De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.
Rendement afgelopen 3 jaar
12,92%
Dividend
Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.
Nee
Categorie
Aandelen

Rendement

per
Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
1 jaar 50,97
3 jaar 12,92
5 jaar 15,84
Dit jaar 17,77
Sinds start 12,97

Over het fonds

Met RobecoSAM Smart Materials speel je optimaal in op de stijgende vraag naar technologieën en producten die een oplossing bieden voor schaarse materialen. Het aandelenfonds richt zich op leveranciers van innovatieve basismaterialen en technologieën die zorgen voor meer efficiëntie in de winning, de verwerking en het (her)gebruik van grondstoffen.

In dit fonds wordt € 2.0 miljard belegd

Pieter Busscher, CFA Fondsmanager

Lees meer

Verberg

Pieter Busscher is als senior portefeuillemanager verantwoordelijk voor het beheer van de RobecoSAM Smart Materials Equities-strategie. Op basis van zijn uitgebreide ervaring in de beleggingswereld zoekt hij bedrijven die materials science, toegepaste technologieën en engineering toepassen om hun industriële productie te optimaliseren en de wereldwijde uitdaging van schaarse hulpbronnen het hoofd te bieden. Voordat hij in dienst kwam bij Robeco, had hij een functie in sales support voor particuliere klanten bij Credit Suisse Asset Management in Zürich. Daarnaast was hij docent optie- en beleggingstheorie bij B&R Beurs Investment Study Association in Rotterdam. Pieter Busscher studeerde internationale bedrijfskunde aan de RSM Erasmus Universiteit in Rotterdam en Banking & Finance aan de Universiteit van St. Gallen (Zwitserland). Hij is CFA Charterholder. Hij kwam in 2007 in dienst bij Robeco.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 0,96%.

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op 0,01%. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Ga naar de rekentool

RobecoSAM Smart Materials Equities F EUR

Investeer in innovatieve basismaterialen en in technieken die zorgen voor meer efficiëntie in de winning, verwerking en het gebruik van grondstoffen.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact op

Verberg contact opnemen

Veelgestelde vragen

  • Mijn Robeco, uw persoonlijke pagina op onze site, is beveiligd met een wachtwoord dat u zelf heeft gekozen. Als u uw keuze maakt, toetsen wij de sterkte van uw wachtwoord. Dit moet immers niet makkelijk te raden zijn. Als extra voorzorgsmaatregel kunt u uw wachtwoorden het beste regelmatig wijzigen, het liefst minstens eens in de drie maanden. Het is niet verantwoord om langer dan een jaar hetzelfde wachtwoord aan te houden.

    Wilt u verder weten welke veiligheidsmaatregelen wij en uzelf kunt treffen om veilig te bankieren? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over Veiligheid onder de categorie Dienstverlening.

  • U kunt zelf uw e-mailadres wijzigen in Mijn Robeco onder Gegevens & abonnementen. Heeft u nog geen e-mailadres doorgegeven of kunt u niet meer bij uw oude e-mailbox om de wijziging te bevestigen? Gebruik dan het formulier Opgave e-mailadres.

Met een medewerker spreken?

Door de enorme druk zijn de wachttijden langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. Wilt u toch contact met ons opnemen dan zijn wij op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 t/m 17:30.

Chatten

In gesprek
Chat offline

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten