RobecoSAM Smart Materials Fund N EUR

Top 5 fondsenDuurzaam
Investeer in innovatieve basismaterialen en in technieken die zorgen voor meer efficiëntie in de winning, verwerking en het gebruik van grondstoffen.
Koop dit fonds Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille
Rendement en Risico
Een hoge risico- en rendementsverwachting duidt op een hoger beleggingsrisico, en doorgaans op een hoger rendement. Onthoud dat je nooit zekerheid over je rendement hebt.
Morningstar
De Morningstar Rating is een objectieve maatstaf voor de prestaties van een beleggingsfonds. Morningstar vergelijkt fondsen binnen een categorie op basis van historisch rendement, gecorrigeerd voor risicoprofiel en (beheer)kosten. Hoe meer sterren, hoe hoger de waardering.
Rendement afgelopen 3 jaar
9,19%
Dividend
Dividend is een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders. Het dividend wordt maandelijks, per kwartaal of per jaar uitgekeerd.
Nee
Categorie
Aandelen

Rendement

per
Rendement

3 jaar- en 5 jaarrendement tonen het gemiddeld rendement per jaar. YTD (year-to-date) het rendement vanaf het vorig jaareinde tot de datum waarop de informatie werd ververst. Alleen bij een update per eind december is het ytd-rendement daardoor gelijk aan het jaarrendement.

Periode Rendement (%)
1 jaar -6,85
3 jaar 9,19
5 jaar 10,59
Dit jaar -7,67
Sinds start 11,41

Over het fonds

Met RobecoSAM Smart Materials speel je optimaal in op de stijgende vraag naar technologieën en producten die een oplossing bieden voor schaarse materialen. Het aandelenfonds richt zich op leveranciers van innovatieve basismaterialen en technologieën die zorgen voor meer efficiëntie in de winning, de verwerking en het (her)gebruik van grondstoffen.

Pieter Busscher, CFA Fondsmanager - sinds

Lees meer

Verberg

Pieter Busscher is als hoofd-portefeuillemanager verantwoordelijk voor de RobecoSAM Smart Materials Strategy en de RobecoSAM Sustainable Agribusiness Equities Strategy. Daarnaast is hij plaatsvervangend portefeuillemanager voor de RobecoSAM Sustainable Water Strategy. Voordat hij in 2007 bij SAM in dienst kwam, had hij een functie in sales support voor particuliere klanten bij Credit Suisse Asset Management in Zürich. Van 2004 tot 2005 was hij docent optietheorie en beleggingen bij B&R Beurs Investment Study Association in Rotterdam. Van 1998 tot 1999 was hij coördinator van een StartUp-project bij StartUp Gründungswerkstatt in Stuttgart en Keulen. Pieter Busscher behaalde zijn Bachelor in internationale bedrijfskunde aan de RSM Erasmus Universiteit in Rotterdam en zijn Master in Banking & Finance aan de Universiteit van St. Gallen (HSG). Hij is CFA Charterholder.

Verberg

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn 1,35%.

Ga naar de rekentool

Dienstverleningskosten

Dienstverleningskosten

Dienstverleningskosten bestaan uit kosten voor je beleggingsrekening, toegang tot het persoonlijke gedeelte van de website en de administratie van fondsen. Dienstverleningskosten worden per kwartaal geïncasseerd en per rekening berekend op basis van het belegde vermogen.

Omschrijving Kosten per jaar (%)
Tot €25.000,- 0,36%
Over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
Over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%

Online transactiekosten 0,2%

RobecoSAM Smart Materials Fund N EUR

Investeer in innovatieve basismaterialen en in technieken die zorgen voor meer efficiëntie in de winning, verwerking en het gebruik van grondstoffen.
Koop dit fonds

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact op

Verberg contact opnemen

Veelgestelde vragen

  • Mijn Robeco, uw persoonlijke pagina op onze site, is beveiligd met een wachtwoord dat u zelf heeft gekozen. Als u uw keuze maakt, toetsen wij de sterkte van uw wachtwoord. Dit moet immers niet makkelijk te raden zijn. Als extra voorzorgsmaatregel kunt u uw wachtwoorden het beste regelmatig wijzigen, het liefst minstens eens in de drie maanden. Het is niet verantwoord om langer dan een jaar hetzelfde wachtwoord aan te houden.

    Wilt u verder weten welke veiligheidsmaatregelen wij en uzelf kunt treffen om veilig te bankieren? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over Veiligheid onder de categorie Dienstverlening.

  • U kunt zelf uw e-mailadres wijzigen in Mijn Robeco onder Gegevens & abonnementen. Heeft u nog geen e-mailadres doorgegeven of kunt u niet meer bij uw oude e-mailbox om de wijziging te bevestigen? Gebruik dan het formulier Opgave e-mailadres.

Met een medewerker spreken?

Bereikbaar: maandag t/m donderdag: 09:00 - 21:00 | vrijdag: 09:00 - 17:30 | zaterdag: 10:00 - 16:00

Geselecteerde fondsen

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
2Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten