90 jaar Robeco

Sinds 1929 is Robeco een pionier op het gebied van beleggen. Voor ons is onderzoek de basis van wat we doen. We nemen afgewogen risico’s, blijven vernieuwen op het gebied van beleggen en streven er naar om zo de beste resultaten voor onze klanten te behalen. Daarom is onze stelregel: wie het risico kent, bereikt meer. Aan de hand van zes beleggingsfondsen nemen we je mee door Robeco's historie. Goed om je daarbij te beseffen dat alle genoemde rendementen in het verleden behaald zijn en niets zeggen over toekomstige rendementen.

Iedere beleggingsstrategie moet zijn gebaseerd op onderzoek.

Wim Rauwenhoff, Robeco’s eerste directeur (van 1933 tot 1960)

Nederlands oudste beleggingsfonds

In 1933 werd Nederlands oudste beleggingsfonds opgericht: Robeco. In al die jaren is het dit fonds gelukt om goed te blijven presteren. Het fonds heeft sinds de start een gemiddeld rendement van 8,5% per jaar. In 2017 werd de naam van het fonds gewijzigd. Tegenwoordig heet het fonds Robeco Sustainable Global Stars Equities en belegt het wereldwijd in 30 tot 40 bedrijven.

Bekijk dit fonds

Robeco's oudste obligatiefonds

Rorento is Robeco’s eerste obligatiefonds en dit fonds bestaat sinds 1974. Rorento was Robeco’s antwoord op de oliecrisis die zorgde voor dalende aandelenkoersen. Rorento bestaat nog steeds en heet sinds 2015 Global Total Return Bond Fund. Het fonds belegt wereldwijd in bedrijfs- en staatsobligaties. Dat obligaties interessante beleggingen kunnen zijn, blijkt uit het historische rendement. Sinds de start in 1974 behaalde het fonds een gemiddeld rendement van 6,84%.

Bekijk dit fonds

Conservatief beleggen in aandelen

Een van Robeco's belangrijkste innovaties van de afgelopen 10 jaar is onze reeks conservative fondsen. Ze reageren stabieler op koersschommelingen dan meer risicovolle aandelen. Conservative fondsen zijn gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek en maken gebruik van computermodellen. Maar achter de modellen zit altijd de beleggingsexpert met een schat aan ervaring. Het model maakt de voorselectie en de fondsmanager is verantwoordelijk voor de implementatie van deze posities in de portefeuille.

Bekijk een conservative fonds

Beleggen in FinTech-bedrijven

Bij Robeco zijn we niet alleen zelf bezig met innoveren. We beleggen er ook graag in. Met het aandelenfonds Robeco FinTech investeer je in innovatieve ontwikkelingen in de financiële sector. Sinds de start in 2017 behaalde FinTech al goede rendementen. Meer weten?

Bekijk dit fonds

Eenvoudig duurzaam beleggen

Sinds de jaren 90 houdt Robeco zich bezig met duurzaam beleggen. De expertise die we sindsdien hebben opgebouwd, hebben we in 2018 samengebracht in Robeco ONE Duurzaam. Met deze ONE-variant beleg je in bedrijven en overheden die de strijd aangaan met wereldwijde problemen zoals klimaatverandering, schending van mensenrechten en schaarse natuurlijke grondstoffen. Zonder in te leveren op je rendement. Met ONE Duurzaam beleg je eenvoudig voor een duurzame toekomst.

Bekijk Robeco ONE Duurzaam

Slim beleggen

Bij Robeco bepaal je zelf waarom je wilt beleggen, wanneer je resultaat wilt zien en hoeveel risico je wilt nemen. Beleggen doe je om een doel te bereiken, wanneer je dat doel wilt bereiken is bepalend hoe lang en met welk risico je een belegging aan kunt gaan. Hierbij geldt hoe meer rendement je wilt behalen, hoe hoger het risico je bereid moet zijn om te nemen. Des te langer je wilt beleggen, des te groter de kans dat je een aantrekkelijk rendement behaalt. Maar onthoudt dat je belegging ook in waarde kan dalen. Dus beleg alleen met geld dat je over hebt en zorg dat je buiten jouw beleggingen om een buffer hebt voor onverwachtse uitgaven.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten